GER i povracanje AR mlijeka

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • trubica
    07. Siječanj 2014. 13:31

Pozdrav svima!
    Imam sina od 8 mjeseci kojemu je dijagnosticiran GER (samo na osnovu simptoma i bez ikakvih dodatnih pretraga). 3 mjeseca je pio Novalac AR i nije bilo bljuckanja, medjutim zadnjih 5 dana, mlijeko bljucka i do 3 sata nakon hranjenja. Krutu hranu ne povraca.
    Ima li netko slicnog iskustva i kakvu preporuku sta da radim? Da mijenjam mlijeko?? Unaprijed hvala!

Andydea2
    07. Siječanj 2014. 21:05

Pozz, moja preporuka ti je da izbaciš skroz AD i pređeš na bio biljna mlijeka,tipa rižinog i bademovog,zobenog...Možda jedostavno više ne podnosi ad. Probaj smanjiti količine mlijeka i dati mu u zamjenu sa žitaricama. Vjerovatno u ovoj dobi već ima 2 kruta obroka,pa probaj kao 3 obrok navećer umjesto čistog mlijeka dati mu žitarice (zobene p.,rižine p.,palentu,giz ) sa mlijekom po mogučnosti biljno.  Sretno !

• nlaskar1
    05. Ožujak 2014. 21:22

Moj maleni ima 5 mj i do nedavno je uredno dosta bljucao AD mlijeko, ispočetka kada smo bili primorani preć na AD smo mislili da mu ne paše pa smo mijenjali mlijeka (ukupno 3 vrste), međutim kako je vrijeme prolazilo shvatili smo da nije do mlijeka već do želuca..pedijatrica je objasnila da se kod nekih beba mišić na želucu (valjda dobro govorim) ne zatvori pa se hrana (obzirom da je tekuća - rijetka) vraćala u jednjak. Predložila je da mu dajemo u mlijeko žličicu-dvije rižinih pahuljica kako bi bila hrana malo gušća. Pokušali smo s tim, ali nije bilo ništa bolje.
    Čitala sam po internetu o tome i neki pedijatar je pisao kako to nestaje najčešće kad dijete počne sjedit, a kod neke djece kad počnu hodati.
    Meni mali počinje sjedit i moram reć da znatno manje bljuca, što je stariji, manje bljuca.
    A bljucao je u velikim količinama da smo ga znali presvlačiti više puta na dan koliko bi bio mokar.

anakome
    03. Studeni 2014. 19:49

Kako prepoznati da se radi o GER-u, a ne obicnom pojacanom bljuckanju? Nas dr kaze da dok dobiva na kilazi nista nije zabrinjavajuce. Ali to je strasno kako se ona izvija, ponekad cak i baca kad kren tako vise hrane bljuckati. I vraca hranu stalno, ne samo nakon obroka. Nekad produ i 3 sata, a ona jos bljucka iako je vrijeme za drugi obrok. Kako razlikovati ger od "obicnog" bljuckanja? KAko pomoci bebi koja tako vristi i baca se dok bljucka. Nije  da uvijek to cini, ali zna se dogodit i vise puta dnevno. prvi puta kad se pocela savijati, šok sam doživila.

renata6
    03. Studeni 2014. 20:25

Probaj ju nakon obroka dizati, odnosno nemoj joj dati da leži, probaj ju što više da podrigne, da taj zrak izbaci van, jer zapravo taj zrak koluta želucem i kad otpusti onda izbaci višak hrane van, ili ju prekini usred obroka, pa kad podrigne opet nastavi, meni je to pomagalo i smanjilo se to bljuckanje koje je znalo biti dosta jako, čak ponekad i u mlazu, a dok smo skužili za podrigavanje jako se smanjilo. bar smo skužili da joj je lakše i da manje bljucka.

LuKi5
    03. Studeni 2014. 22:16

Moj nije bljucao sve do 4 mjeseca kad je prestalo dojenje. Zna sad nakon 3 sata od hranjenja bljucnut. Dosta je ziv I vesel, pa non stop nesto s rukama I nogama radi, pa se bokovima odguruje I onda mu se zna dogodit da bljucne, a najvise puta se dogodi kad se smije na glas. Njemu je to bljucanje smijesno I onda se on nastavi smijati kad bljucne. Brine me jer prije nije bljucao, a I sad koliko mi se cini vise puta podrigne nego sto bi prije. 3 sata od hranjenja podrigne isto. I obavezno cim se smije pocne stucat. Trenutno je samo na AD-u do 6. Mj. Kad cemo pocet s dohranom.

14.06.2014. L ♥

• novamama2
    04. Studeni 2014. 22:26

Na žalost, nemam neki djelotvorni savjet, ali mogu podijeliti svoje iskustvo.
    Moja curica ima 6 mjeseci, a bljucka već 5 mjeseci. Nikad u mlazu, ali su to obilne količine bile.S vremenom se malo smanjilo, ali opet kako koji dan. Nakon kašice ne bljucka, nakon bočice skoro pa redovno. Moram priznati da se u zadnje vrijeme smanjilo.
    Probali smo sve i svašta...kako je na AD-u, mijenjali smo proizvođače (samo dva puta), probali s onim protiv bljuckanja, dizali na pola hranjenja, probali davati manje obroke češće puta, držali ju uspravno preko pol sata nakon hranjenja...ma, ama baš sve. I ništa nije pomoglo. Zna bljucnuti isto po 2 sata nakon hranjenja. Ali, dobiva uredno na težini, pa sam opuštena sada. Ispočetka mi je bilo grozno, jer se grčila dok je bljuckala, pa nas je to stvarno brinulo, kao da se guši. Sad se smije kad bljucne :)
    Pomirila sam se s tim da je uvijek zabljuckana :D

krafnica
    30. Prosinac 2014. 10:36

Upomoc. Bebica je danas navrsila mjesec dana, nocas za vrijeme dojenja je povracala u mlazu toliko da smo i ona i ja bile mokre. Bljuckanje se nastavilo i sad ujutro al u manjim kolicinama. U mjesec dana dobila je kilu i pol i redovno ju dizem da podrigne. Jel se trebam brinut? :/

LuKi5
    30. Prosinac 2014. 11:49

Ne znam ako ce ti sto pomoci, ali je moj bio povratio jednom u mlazu I onda nam je patronazna rekla ako se to opet ponovi u istom danu da je nazovemo jer da ne mora biti nista zabrinjavajuce, vec samo normalno bljuckanje kad izbacuje visak, ali da je svakako dobro provjeriti, ako se nastavi tako u mlazu.

14.06.2014. L ♥

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.