Frenulum

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Cro0212

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu



    Pozdrav
    Bili smo kod doktorice sa malim ima 6mj i ona je primjetila da ima Frenulum ispod jezika i kaze da bi se to trebalo kad napuni 2godine ici rezati, sad me zanima jel se to moze ici sad dok je jos mali, jer on nece uopce jesti,jede samo kad zaspe na flasicu i tako stalno ,vec smo umorni od toga ,znaci svaki put kad mu trebamo dati jesti moramo ga uspavati da bi on jeo a nekad i nece jesti,koliko sam citala po internetu da su i ostali imali problema stime i da je navodno to zbog tog frenuluma,jel mi moze tko dati kakav odgovor bila bih vam zahvalna. 

      [forum.hr]  

    [forum.hr]

  • sssh1701

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    Moj klinjo zbog frenuluma jezika nije mogao cicati, otkrili tek nekoliko mjeseci kasnije. Pedijatrica se čudila jer to su trebali vidjeti u rodilištu i odmah riješiti dok smo bili u bolnici.
    Na operaciju nismo išli jer osim dojenja nije bilo nikakvih problema, izgovor mu je ok, malo smo više doma vježbali palatalne glasove i osim tih početnih trauma s dojenjem nema zbog toga nikakvih posljedica. Ja imam 

    Vaši problemi s hranjenjem ne bi smjeli biti povezani s tim jer na flašici nema problema s hvatom i izlaskom tekućine, možda je skok u razvoju ili mališu muči nešto drugo (zaštopani nos, bol u uhu…). 

  • EnaEna

    Broj poruka: 212

    Prijavi adminu

    Mojima je pisalo na otpusnoj listi da imaju tu resicu. Uskoro planiramo da ju “capnemo” 
    Nama su rekli da je najoptimalnije oko 8 mj.  Ja nisam primjetila da im pravi smetnje, doduse ja sam jako malo dojila,izdajala sam se dok nisu napunili 6 mj. Mada ja kao beba nisam niti sisala nit jela na flasicu vec me hranili kascicom   🤷 tako da sam ja to gadjenje na siku bebi 2 pripisala da je na mene 😂 i sad on vise voli pojest na kasiku nego flasicu. 

    [lilypie.com]

  • Avatar Timi7

    Timi7

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    Hej, 
    Naš malac se rodio s tim frenulumom dolje ispod jezika. Patronazna koja nam je dolazila je to prva primijetila, a nakon toga i pedijatrica. On nije imao problema s dojenjem, jedino nije mogao isplaziti jezik :)
    Pedijatrica nas je naručila odmah nakon prvog pregleda u Klaićevu i mislim da smo išli to “capnuti” kad je mali bio cca 4 mjeseca🤔. 
    Definitivno je bilo stresnije meni nego njemu. Ušli smo u tu ambulantu, dali su mu neku injekciju da mu utrne taj dio. Rekli su mi da ga mogu držati u krilu i da to traje par sekundi. Ja sam bila bas pod stresom, inače imam strah od tih stvari (rezanje, igle itd…). Na kraju smo se dogovorili da će ga držati med.sestra, a da ću ja pričekati ispred vrata. Mislim da sam bila max. 5 minuta ispred vrata i zvali su me natrag. Malac je bio super volje i prije rezanja, ali i nakon. (Tamo nije ni plakao.)
    Očekivala sam da će možda imati neki problem s dojenjem nakon toga, ali nije imao.
    Doktorima je to stvarno nesto rutinski. (Prijateljica, koja radi u pedijatrijskoj ambulanti u Osijeku je rekla da oni to čak znaju i sami odraditi, bez naručivanja u bolnicu.)

    Naše iskustvo je skroz pozitivno i nije nam se ništa zakompliciralo ni prije ni poslije :) Držim fige da i vama bude tako :) 

  • Tajicul

    Broj poruka: 113

    Prijavi adminu

    Može se ići i ranije, pogotovi ukoliko dijete otežano jede. Nije invazivan zahvat. Svakako se obratiti pedijatru, ORL specijalistu i logopedu koji se bavi orofacijalnom muskulaturom. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.