Doula na porodu

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • piasara

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    Jeste li imale doulu u trudnoći,na porodu,jeste li se susrele s kojom,kakvo je Vaše mišljenje?
    Dali bi htijele upoznati doulu,saznati nešto više o njima?!
    svaki komentar je dobrodošao…

  • Avatar pandemona

    pandemona

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Iskreno, prvi put sam nedavno čula za taj pojam. Ako netko ima kakve informacije, neka slobodno napiše. :)

  • pringles

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Nisam imala klasicnu doulu na porodu, ali sa mnom je bila moja sestra. Sumnjam da bi mi porod prosao tako lako i bez trauma da nije bilo nje. Svaka cast muzevima na porodu, to mi je super, ali ja nisam taj tip i htjela sam da sa mnom bude netko tko je to vec prosao. Zajedno smo disale, ona me hrabrila i ucinila taj porod nekako bezbriznim. Preporucujem zensku osobu koja zna kroz sto prolazite u tim trenucima! :)

  • piasara

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    deadaliz,

    doule su žene koje pomažu drugim ženama kroz trudnoću,na samom porodu i za vrijeme babinja (6tj. nakon poroda), oko dojenja, oko svih kućanskih poslova, brinu za stariju djecu ukoliko ih ima, tu su da budu potpora i supružniku također, međutim neobavljaju nikakve medicinske zahvate niti su za to obučene…one su tu da budu tiha pratnja, da Vas masiraju, dodaju vode,drže za ruku, proživljavaju to sve s Vama, poznavaju neke tehnike masaže, upotrebu rebozo marame u toku poroda, akupresuru, aromaterapiju itd…za to se educiraju i konstantno usavršavaju, za njih je to životni poziv u jednu ruku, i velika većina njih su i same majke su imaju iskustvo lijepih poroda (iako ima svakakvih priča naravno)…one su anđeo čuvar cijele obitelji, ja bih rekla…meni je osobno moja doula bila neprocijenjiva i nikada joj u životu neću moći dovoljno zahvaliti za to!
    pred nedugo je osnovana i udruga doula u Hrvatskoj i ima ih koje djeluju u skoro svim djelovima Hrvatske!

  • Avatar rhaea

    rhaea

    Broj poruka: 127

    Prijavi adminu

    Meni se ta ideja čini super! Kad sam ja rađala nisam ni znala za tu mogućnost ali svakako bih preporučila ženama, naročito onima koje ne žele muža na porodu a ipak je lijepo imat nekog uz sebe.

  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Drage buduće mame, u ovim člancima možete pronaći više informacija o doulama i pročitati priču o jednoj douli: 
    https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/trudnica/doula-zenska-podrska-prije-tijekom-i-nakon-poroda-923 [klokanica.24sata.hr]
    https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/porodaj/kao-doula-stitim-zenu-od-nepotrebnih-intervencija-na-porodu-541 [klokanica.24sata.hr]

  • Avatar MalaMu

    MalaMu

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Posto sam trebala 1. put proci kroz cari poroda moj izbor za pratnju je bila definitivno doula. Medjutim kako sam postena ( citaj glupa) poslala sam dopis Vinogradskoj bolnici kojim trazim suglasnost za prisustvo doule na porodu. Odgovor smo cekale moja doula i ja oko 3 tjedan i naravno bio je negativan.  Na kraju sam odlucila ici sama na porod, sve je proslo vise nego savrseno ali bez doule.

  • Avatar Udruga Dona

    Udruga Dona

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    prvi puta uz muža, drugi puta uz doulu, bila je tako divna, nevidljiva, a opet-tu kad sam je trebala. mislim da u takvim trenutcima žena nikako ne bi trebala biti sama. i imati uz sebe nekoga tko je to prošao i sam i TOČNO zna kako se osjećaš, neprocjenjivo je!

  • angellah

    Broj poruka: 32

    Prijavi adminu

    Moja “doula” će biti moja prijateljica koja je rodila troje. Već smo se dogovorile što su moje želje na porodu i što očekujem od nje (najviše ohrabrivanje u težim trenucima). Znamo se već godinama, a vjerujem da će ona biti malo korisnija od dragoga.

  • Avatar ILoveCats

    ILoveCats

    Broj poruka: 357

    Prijavi adminu

    Ja sam uzela doulu i veselim se tom iskustvu :)


Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.