Doula na porodu

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • piasara
    05. Siječanj 2014. 19:21

Jeste li imale doulu u trudnoći,na porodu,jeste li se susrele s kojom,kakvo je Vaše mišljenje?
    Dali bi htijele upoznati doulu,saznati nešto više o njima?!
    svaki komentar je dobrodošao...

pandemona
    28. Siječanj 2014. 16:34

Iskreno, prvi put sam nedavno čula za taj pojam. Ako netko ima kakve informacije, neka slobodno napiše. :)

• pringles
    28. Siječanj 2014. 17:22

Nisam imala klasicnu doulu na porodu, ali sa mnom je bila moja sestra. Sumnjam da bi mi porod prosao tako lako i bez trauma da nije bilo nje. Svaka cast muzevima na porodu, to mi je super, ali ja nisam taj tip i htjela sam da sa mnom bude netko tko je to vec prosao. Zajedno smo disale, ona me hrabrila i ucinila taj porod nekako bezbriznim. Preporucujem zensku osobu koja zna kroz sto prolazite u tim trenucima! :)

• piasara
    29. Siječanj 2014. 10:12

deadaliz,

doule su žene koje pomažu drugim ženama kroz trudnoću,na samom porodu i za vrijeme babinja (6tj. nakon poroda), oko dojenja, oko svih kućanskih poslova, brinu za stariju djecu ukoliko ih ima, tu su da budu potpora i supružniku također, međutim neobavljaju nikakve medicinske zahvate niti su za to obučene...one su tu da budu tiha pratnja, da Vas masiraju, dodaju vode,drže za ruku, proživljavaju to sve s Vama, poznavaju neke tehnike masaže, upotrebu rebozo marame u toku poroda, akupresuru, aromaterapiju itd...za to se educiraju i konstantno usavršavaju, za njih je to životni poziv u jednu ruku, i velika većina njih su i same majke su imaju iskustvo lijepih poroda (iako ima svakakvih priča naravno)...one su anđeo čuvar cijele obitelji, ja bih rekla...meni je osobno moja doula bila neprocijenjiva i nikada joj u životu neću moći dovoljno zahvaliti za to!
    pred nedugo je osnovana i udruga doula u Hrvatskoj i ima ih koje djeluju u skoro svim djelovima Hrvatske!

rhaea
    29. Siječanj 2014. 12:16

Meni se ta ideja čini super! Kad sam ja rađala nisam ni znala za tu mogućnost ali svakako bih preporučila ženama, naročito onima koje ne žele muža na porodu a ipak je lijepo imat nekog uz sebe.

Klokanica
    29. Siječanj 2014. 12:25

Drage buduće mame, u ovim člancima možete pronaći više informacija o doulama i pročitati priču o jednoj douli: 
    https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/trudnica/doula-zenska-podrska-prije-tijekom-i-nakon-poroda-923
    https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/porodaj/kao-doula-stitim-zenu-od-nepotrebnih-intervencija-na-porodu-541

Udruga Dona
    26. Travanj 2014. 22:32

prvi puta uz muža, drugi puta uz doulu, bila je tako divna, nevidljiva, a opet-tu kad sam je trebala. mislim da u takvim trenutcima žena nikako ne bi trebala biti sama. i imati uz sebe nekoga tko je to prošao i sam i TOČNO zna kako se osjećaš, neprocjenjivo je!

• angellah
    27. Travanj 2014. 15:22

Moja "doula" će biti moja prijateljica koja je rodila troje. Već smo se dogovorile što su moje želje na porodu i što očekujem od nje (najviše ohrabrivanje u težim trenucima). Znamo se već godinama, a vjerujem da će ona biti malo korisnija od dragoga.

ILoveCats
    31. Siječanj 2016. 11:06

Ja sam uzela doulu i veselim se tom iskustvu :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.