i ja imam djevojcicu koja ima 3 i pol godine koju jos uvijek dojim ali vecinom samo prije spavanja,
to nije sramotno to je nesto najljepse sto mozete djetetu podariti ,moja nea nije nikad bila bolesna ima jak imunitet i jako smo povezane.zao mi je sto se vasa obitelj ne slaze s tim ali mame znaju najbolje
sve znam. dojila troje do 3,5-4,5 godine, kako koje. svi zdravi i normalni. dva sina i kcer. a koliko sam se gluposti naslusala, i od zubara, i vrtica, i lijecnika opce prakse, mame, rodjaka, prijatelja, svakoga koji je nasao za potrebno da se mijesa.
samo naprijed. neka se farmaceuti hrane na nekom drugom.
Bravo, svala cast! :-)
Ja sam sina dojila 2 god i 7 mjeseci. Zapravo sve dok nisam isla na opreciju pupka i nakon toga sam odlucila da bi bilo dosta. Jedan od razloga je bilo dosadno slusati ( a i vrijedjalo me) komentare mog partnera: "do kad ce cicati? kako to izgleda kad tako veliki decko cica. bla, bla"
Na kraju kad sam prestala (sto mi je zapravo bio jednako tesko kao i djetetu), nagovarao me da ga dojim do 3. rodjendana.
Naravno, kad je krenuo u vrtic, prije se adaptirao nego bilo koje ne dojeno dijete u njegovoj grupi.
Teta u vrticu je isto imale neke komentare na to kolko ga dojim. Naravno da ona nije dojila niti ista zna o dojenju...
Svjetska zdravstvena organizacije preporucava iskljucivo dojenje prvih 6 mjeseci i kasnije do 2.godine, ili onoliko dugo koliko majka i dijete zele.
Prekrasno!I ja svog mališana dojim još.Ima 18 mjeseci.Obožava sisati.Iz šale mu kažem da je sisoljubac.
Neka ljudi govore što žele pa i pedijatri kažu da je do druge godine obavezno,a kasnije po želji.Naučila sam da ne treba slušati druge kad govore negativno o dojenju.To je najljepše razdoblje u životu.
Pa to je lijepo Moja manja sad ima 19 mj. i još cica punom parom, ni mi nećemo tako brzo prestat. Ona je pravi cicoovisnik pa je meni malo teže, ali te prve godine tako brzo prođu, da će to poslje biti samo kap u čaši njihovog života i zašto bi im to uskratile? Pa baka je pričala da su za njom i za drugim ženama na polje znala djeca doć sa stolčićem da ih se doji :D Da su do pred školu dojile i nikom nije bilo čudno.
Sortiraj odgovore
Najstariji