Kada vama počinju "noćni" obroci? Dojim na zahtjev, s tim da ga danju budim ako ne jede u roku 3h između 2 podoja-po preporuci koju smo dobili u bolnici, a noću samo kad se sam budi. Sto ne zanima je, kada da krenem računati noc? Tj, kada da ga prestanem buditi, i čekam da se sam budi za podoj?
Krešimir 19.08.2014. <3
Marija, od pocetka je jeo svaka 2 sata (otprilike) i po danu i po noci. A vec nakon mjesec dana je poceo spavati duze nocu. Ja noc brojim od pol 9, 9 kad se okupamo, napapamo i spremimo na spavanje. Dakle, sad se budi jednom kroz noc- oko 2 ili 3 i dalje spava do nekih pol6, 6. S tim da mu se par puta zalomilo da spava do 5 ujutro bez papanja, znaci punih 8 sati. Nikad ga nisam budila da cica, sam si to regulira.
Marija, od pocetka je jeo svaka 2 sata (otprilike) i po danu i po noci. A vec nakon mjesec dana je poceo spavati duze nocu. Ja noc brojim od pol 9, 9 kad se okupamo, napapamo i spremimo na spavanje. Dakle, sad se budi jednom kroz noc- oko 2 ili 3 i dalje spava do nekih pol6, 6. S tim da mu se par puta zalomilo da spava do 5 ujutro bez papanja, znaci punih 8 sati. Nikad ga nisam budila da cica, sam si to regulira.
E bas me to zanimalo, pola 9,9. Tako sam i ja planirala nekako da je to zadnjih podoj tokom dana koji ja isforsiram, i onda ga pustim da spava pa kad zatraži, dobije... Samo sam se bojala da ne griješim, da mu to mozda nije prerano, pa da vec oko ponoći bude gladan... Vidjet cemo kad i koliko ce mi tražiti noću. Do sad mi je jeo tako oko 9, pa oko ponoći ili 1, oko 3 i oko 6... Ali dobro, mali je jos, naučit ce se vec na noc. Hvala ti!
Krešimir 19.08.2014. <3
Kada vama počinju "noćni" obroci? Dojim na zahtjev, s tim da ga danju budim ako ne jede u roku 3h između 2 podoja-po preporuci koju smo dobili u bolnici, a noću samo kad se sam budi. Sto ne zanima je, kada da krenem računati noc? Tj, kada da ga prestanem buditi, i čekam da se sam budi za podoj?
Tak je bilo i nama... nisam ga budila kad bi ga stavili spavati poslje kupanja, kad je bio manji to je bilo u periodu između 21-23 sata... nakon toga ga je bilo i praktički nemoguće probuditi ga... svaka beba ima svoj ritam, a ovisi o dobi djeteta... sa 2mj. Nam je pedica rekla da je bebač dovoljno velik da sam zna kad je gladan...
Moj je do nekih godinu dana na spavanje isao u 20.00 bez iznimke i tada je bio zadnji "dnevni" podoj. Nakon tog podoja kad bi se probudio tada bi dobio cicu. Bilo je svakakvih faza, kad se budio na svakih sat vremena, na svakih 2-3, ali 5-8 sati.
http://proudmomy.blog.hr/10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Cao svima! Ja kupila knjigu "Sretna Beba" i tamo totalno pobija tu teoriju dojenja na zahtjev nego dojenje svaka 3 sata i to zadnje oko 23 pa oko 3-4 ujutro i onda opet ujutro oko 6-7! Tako da bi se i mame što manje budile po noći…nije loša ideja ali mislim da treba treninga,i ajde ti objasni djetetu da još nije prošlo 3 h od zadnjeg podoja.. :/
Joj, meni je ta knjiga koma. Komplicirano, uz bebu nemam vremena da uopće pohvatam princip rasporeda iz knjige.
Dojim svoga sina na zahtjev, znaci kad god da traži. Preko dana ga budim ukoliko prođe vise od 3h između dva obroka, prema preporuci iz bolnice i patronazne sestre. Danas je star 23 dana. Kada je pravi trenutak da prestanem sa tim budenjima? Nekad mi ga je zbilja zao buditi jer tako lijepo spava...
Krešimir 19.08.2014. <3
Sortiraj odgovore
Najstariji