Dojenje i izdajanje

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • IvanaH4
    16. Kolovoz 2023. 22:32

Kako kombinirati dojenje i izdajanje?

28.9. ➕
    13.10. ❤️
    23.11. Harmony uredan 💙

• IvanaH4
    16. Kolovoz 2023. 22:47

Pozdrav mame, 
    dojim dvomjesečnu bebu na zahtjev i dobro nam ide, no problem je što beba dugo sisa. Kad kažem dugo mislim na najmanje sat vremena. Kad smo kod kuće to mi je u redu, no kada idemo negdje je problem.

Npr. u 12:00 moramo biti na pregledu, 11:30 moramo krenuti od kuće, 11:15 početi spremati, što znači da najkasnije u 10:15 mora početi jesti. Dakle od početka hranjenja do početka pregleda će proći 2:15 sati ili više, što znači da ga odmah nakon pregleda moram hraniti opet najmanje sat vremena. U čekaonici, autu, klupi...

Zbog toga sam se počela izdajati električnom izdajalicom, ali jaaako sporo ide. Izdajam se pola sata poslije bebinog sisanja i navučem jedva 30ml iz obje dojke. Što znači da mi treba cijeli dan da bih navukla jednu bočicu.

Zanima me u kojem se je trenutku najbolje izdajati? Koliko vremenski prije ili poslije sisanja? Stalno me strah da zbog izdajanja beba neće imati dovoljno mlijeka na sljedećem podoju.

Unaprijed hvala na pomoći. 🙂

28.9. ➕
    13.10. ❤️
    23.11. Harmony uredan 💙

• IvanaH4
    17. Kolovoz 2023. 20:40

karamela30

Ujutro imaš najviše mlijeka, izdoji se i zamrzni, dobro ce ti doc kasnije ;)
    Ja sam to radila ujutro i navečer kad bi beba zaspala.

Hvala na odgovoru  danas smo "preživjeli" cjelodnevni izlazak s kombinacijom sisanja i dojenja. Izdajala sam se tijekom dana i noći. Tijekom noći sam uspjela odjednom izvući 60ml. Planiram i zamrzavati, vjerujem da će dobro doći.

I ja mislim da se dosta mazi, ali opet ne znam koliko je popio pa me strah gladi ili da će za pola sata opet htjeti jesti. Ima dosta mokrih i pokakanih pelena i dobro napreduje u težini. Probat ću skratiti pa vidjeti stanje.

28.9. ➕
    13.10. ❤️
    23.11. Harmony uredan 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.