Depresija tijekom trudnoće

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Pake

Broj poruka: 208

Prijavi adminu

Bok (buduće) mame, 
    znam da već postoji ova tema, ali nije aktivna već mjesecima pa otvaram novu u nadi da će se pronaći još jedna mama koja se bori sa depresijom u trudnoći. Iako iskreno da kažem, bilo bi bolje da se nitko i ne javi jer onda to znači da ste sve dobro i uživate u svojoj trudnoći.
    Od dana kada sam čula otkucaje srca sam nesretna. Mislila sam da je prvo zbog prijašnjih spontanih i traume koju su povukli, ali sada više ne znam. Sve je u teškoj banani, od financijske situacije do stambene do toga da imam visokorizičnu trudnoću. Jednostavno se ne mogu opustiti ni trenutka i većinu dana, ponekad i noći samo plačem. Pričam sa bebom i volim ju, ali osjećam se kao najgora osoba na svijetu jer se ni sad ne mogu sabrati i biti okej u glavi, a onda ne znam kako bih to trebala ako beba dođe. 
    Imam podršku svoje okoline u smislu da mi svi govore da će sve biti dobro i da ne brinem što radi samo kontra efekt. Muž koji je uvjeren da će u par mjeseci uspjeti riješiti sve iako vidim da je opet sve po starom i da se zapravo ništa po tom pitanju ne događa. Ja ne smijem raditi jer mi je tako ginekolog rekao zbog komplikacija koje imam što mi samo dodatno ruši psihu. Idem na psihoterapiju već godinama i taman sam bila okej, nakon tog zadnjeg spontanog i sad sam pala toliko da se ne sjećam kada je zadnji put bilo ovoliko loše. 
    Ne znam, nadam se da nitko neće odgovoriti jer bih i ja voljela da se ne osjećam ovako, ali ako ima koja mama da se osjeća kao ja, nisi sama. Meni je sad malo lakše jer sam izventala, ali eto..

5/20 - ab in tractu
    11/23 - missed ab
    5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸

katy_kaya

Broj poruka: 169

Prijavi adminu

Nemam vise problema, ali znam sto znaci ici godinama na terapiju i koliko mi je to pomoglo. Mogu ti jedino reci nastavi ici i nastavi razgovarati i nikako drzati to u sebi. S obzirom na tvoje iskustvo s prethodnim trudnocama, zaista nije cudno da si prestravljena. Ja nemam takvo iskustvo, pa sam svejedno 90% trudnoce u strahu. Ne znam kakav si tip, ali ako volis podatke i analize i to te umiruje, probaj nabavit knjigu Expecting better - mene je smirila. 

Pake

Broj poruka: 208

Prijavi adminu

katy_kaya

Nemam vise problema, ali znam sto znaci ici godinama na terapiju i koliko mi je to pomoglo. Mogu ti jedino reci nastavi ici i nastavi razgovarati i nikako drzati to u sebi. S obzirom na tvoje iskustvo s prethodnim trudnocama, zaista nije cudno da si prestravljena. Ja nemam takvo iskustvo, pa sam svejedno 90% trudnoce u strahu. Ne znam kakav si tip, ali ako volis podatke i analize i to te umiruje, probaj nabavit knjigu Expecting better - mene je smirila.

Hvala draga Katy na riječima utjehe i savjetu. Naručila sam si knjigu po preporuci, trebala bi stići kroz tjedan dana pa se nadam da će barem malo pomoći. Vidim da si pri kraju termina, želim ti puno sreće i da sve prođe kako treba!! ♥️

5/20 - ab in tractu
    11/23 - missed ab
    5/24 - 🌈 baby, it's a girl 🌸

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.