"Lijek" za začeće - Dehidroepiandrosteron (DHEA)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Heho
    21. Lipanj 2016. 11:14

Dobar dan.

Moje je ime Nnad. Supruga i ja smo u postupku MPO-a od početka 2010 godine. Do sada smo imali 4 postupka. Razlog neuspjeha je endometrij. Naime, njegova debljina uz sve pokušaje jest na zadnjem vračanju bio 4 mm. Prije tog su dva zaetka bilas zamrznuta gotovo 2 godine. U te dvije godin bili smo na 6 pokušaja zadebljanja endometrija uz histeroskopiju, baro komoru, te detaljnog pregleda jajovoda i maternice. Ujedno je rađen 3D ultra zvuk, gdje je ustanovljen problem s pregradom u maternici, te mali volumen iste. Pregrada je ukolnjena i novi postupak smo "odradili" od 3-5 mjeseca i nažažost 4mm nisu bila dovoljna.

U dogovoru s liječnikom smo kupili "lijek" DHEA koji bi trebao utjecati na kvalitetu jajne stanice. Obzirom da smo pitali na 5-6 mjesta od bolnica, do privatnih klinika zašto da KAL DHEA nemože kupit u RH (mogao se  do prije dvije godin rekao nam je uvoznik), a na forumima se onjemu prestolo pisti 2013 zanima me razlog?

DHEA se ne nalazi na stranicama HAMEDA. Imam potpuno neprovjerene informacija da DHEA može biti vrlo štetna.

Ukoliko netko ima iskustva s DHEA molim za informaciju? Supruga bi ga trebala početi piti u četvrtak nakon konzultacije s Mariborskim stručnjakom zsa IVF koji dolazi u Beta Plus kliniku. (Prof. dr. Veljko Vlaisavljević je 1983. godine osnovao IVF laboratorij u Mariboru, a do 2014. godine je bio i predstojnik Odjela za reproduktivnu medicinu Ginekološke klinike u Mariboru. Sada je zaposlen u IVF Adria Consulting Maribor. )

Od 2010 smo u postupcima MPO-a. Do sada smo imali uspjeha s jajnim stanicama. Uvijek smo dvije oplođene imali priliku pohraniti. Razlog pohrane je nemogućnost zadeljanja endometrij uz sve moguće kombinacije lijekova i koncentracije. U postupku posvajanja od 2012 (do sada samo na jednom razgovoru).

• Wroclaw23
    15. Svibanj 2018. 22:13

Razumem te...u potpunosti, jbg, zivot je nepravedan

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.