Dajte bakama da dišu!

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Njena mama

    Njena mama

    Broj poruka: 30

    Prijavi adminu

    NAPOKON! E to sam prvo pomislila kad sam pročitala članak. :) Drago mi je što ima još koji razmišljaju kao ja,a između ostalog kapa dolje Vašoj majci!
    “ali to je ionako obveza nas – njegovih roditelja, a ne roditelja djetetovih roditelja.” -moj nadraži dio :) To su mnogi zaboravili..

    Svaki tvoj osmijeh u mom oku stvori suzu radosnicu! Hvala Ti,Boze na mom anđelu!

  • Avatar mama842

    mama842

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Slažem se…ipak smo mi ti koji su donijeli to dijete na svijet i naša dužnost je da ih vodimo kroz život,a ne da na kraju ispadne djed i baka su ti odgojili dijete..Naravno druga je stvar kada životne okolnosti to nedopuštaju i potrebna nam je njihova pomoć..Mi smo našima rekli da smo dijete napravili sebi,a ne njima

    Život je plamen koji uvijek gori, ali se ponovno zapali svaki put kad se dijete rodi.

  • Avatar Zeko123

    Zeko123

    Broj poruka: 26

    Prijavi adminu

    Naravno da smo dijete napravili za sebe… Ne za nikoga drugoga… Ni babu, ni dedu, ni dadilju…. ALI kako se novopečenim bakama život promjenio od 80-ih, promjenio se i za nas. Ima roditelja koji moraju ići prije raditi nego bi htjeli i onih koji rade od “jutra do sutra”, pa bi tu i tamo dobro došlo da bake malo “ulete”. Iskreno moram reći da sam možda malo više očekivala od “baka servisa” ali ne zamjeram jer su stvarno lude od obaveza i da mogu sigurno bi više puta pričuvale unuče. Ali kad čujem da se nekom neda čuvat unuka/unuku i da bi ta “urbana baka” rađe sunčala guzicu na Kanarima, mi se s oproštenjem se.. Jer moje none, bake, babe kako već kažete nisu “žrtvovale” svoj život, nego su uživali sa svojim unucima i dobili s time nešto neprocjenjivo. Eto to je moje mišljenje.

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Nadam se da se nitko neće uvrijediti, al meni je oduvjek bilo to poprilično ružno kad su mame ostavljale djecu bakama i dolazile samo za vikende i tako sve do škole. Moja mama, seka i baka su čuvale veću naizmjence dok nisam ostala drugi put trudna, a kasnije je krenula u vrtić, pa ju sad čuvaju kad se njima svima hoće :D Manju isto sad čuvaju njih troje naizmjence dok na jesen ne krene u vrtić. Na žalost, sestra i mama su bez posla pa ih mogu zamolit da čuvaju, al ako imaju svoje obaveze, ni ne padne mi na pamet da zbog mene mijenjaju svoj raspored. Baku su praunučice doslovno digle iz mrtvih, sad je ponovo aktivna i vesela, druži se sa ljudima, šeće s curama, igra se, pjeva im pjesmice i tako. Baka i deda servis koristimo preko vikenda ako baš hoćemo sat dva za sebe, a to je večinom kad idemo nekaj obavit, a inače ih svukud vodimo sa sobom :D

  • jadranka.alac

    Broj poruka: 19

    Prijavi adminu

    hvala na komentarima, ekipa! lipo je da su dječica bakama i djedovima gušt i da im druženje s njima donosi radost i nagradu za sve ono što su oni pružili nama, al mislim da čim do prijeđe granicu u svakodnevnu obvezu i petljanje u odgoj, treba postavit granice. hvala još jednom svima!

  • Avatar Jelka4

    Jelka4

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Super je tekst i slažem se sa svima…dok je Jura bio mali i mi smo stanovali s bakom i isto imamo baku koja je ful zaposlena, tri put više od mene i koja ne dolazi doma prije šest,sedam na večer…uskakala je uglavnom u popodnevnim satima kad je trebalo i to kad sam trebala ići na fax ili na ispit, ako sam išla bilo gdje drugdje šef je uvijek išao sa mnom. Čuvala ga je naravno i na večer kad bi ja išla van, al to naravno nakon što bi ga ja uspavala, dakle samo je trebalo biti doma :)) 
    Malo su problemi počeli kad je počela škola…jer sve je super dok ima dežurnog vrtića :))) kad počne škola…15.06. su prepušteni sami sebi…naravno nama…i onda je prve tri godine malo bilo povuci potegni…stari godišnji, malo ljetni kamp, malo sa mnom na posao…s druge strane svekrva…koja je bila u penziji vrlo je teško nalazila vremena da ga pričuva…jer nikad se nije imalo vremena…(danas je na žalost pokojna :(()..nije bilo lako al eto preživjeli smo i sad je samostalan i po cijele dane je u kvartu na nogaću :))

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.