pozdrav mamice,zanima me dal je koja imala slicnu situaciju...Naime,mojoj bebici je vec tjedan dana crven vrat,ne pomazu kreme poput bepanthena,sudocrema,pudera.. samo malo smanji crvenilo ne i skroz..koza joj je stalno vlaznaiapod vrata,pa sam kupila jucer cinkovu pastu i smanjila je malo crvenilo prek noci,ako do sutra ne prođe ici cu dermatologu..Jeste li vi imale mozda slican problem i kako se ga rijesile?
pozdrav mamice,zanima me dal je koja imala slicnu situaciju…Naime,mojoj bebici je vec tjedan dana crven vrat,ne pomazu kreme poput bepanthena,sudocrema,pudera.. samo malo smanji crvenilo ne i skroz..koza joj je stalno vlaznaiapod vrata,pa sam kupila jucer cinkovu pastu i smanjila je malo crvenilo prek noci,ako do sutra ne prođe ici cu dermatologu..Jeste li vi imale mozda slican problem i kako se ga rijesile?
Probaj s Mixa baby. Moja sestra ima atopijski dermatitis godinama, svasta je kupovala skupoga, jedino joj je Mixa uz Avene Cicalfat pomogla (ne znam jel Cicalfat smiju bebice). Nikako nemoj koristiti kortikosteroide ak ti dermatolog prepise, oni jako stanjuju kozu i svaka naredna reakcija/osip/crvenilo bude jos gore. Cesce peri vrat obicnom vodom i dobro posusi.
Eejj, moja cura ti ima vec 5 mjeseci ucestalo crvenilo ispod vrata, podeblja je beba, ima podbradak, i nakuplja joj se vlaga, u pocetku je to bilo i bijeli slojevi, koji se stvaraju naravno zbog vlage, ispod pazuha ista situacija, također sam isprobavala i baby puder ali kreme nikako!! Ja to rješavam tako sto ju okupam svaki drugi dan i ispod vrata i pazuha dobro pobrisem da bude suho, a svaku noc pri mjenjaju bodija u posudu tople vode obrisem ispod vrata i isto tako dobro posusim. Probaj možda bude bolje. Nas je med. Sestra savjetovala da stavljamo baby puder da se izbjegne vlaga ali nije pomagalo
hvala cure na savjetima,danas je malo bolje vrat al nije proslo skroz... pricekat cu da vidim do ponedeljka mozda bude povuklo se.. ttazila sam od pedijatrice uputnicu za dermatologa,jer sam citala da zna biti tako i Ad..pa me strah malo... ona inace nema nigdje suhu kozu,isto je malo jaca i samo ispod vrata ima to crvenilo,i stalno se vlazi.. Ja sam isto sporbavala baby pudere pomoglo je malo al cim bi oprala vrat opet bi crveno jace bilo..
pozdrav mamice,zanima me dal je koja imala slicnu situaciju…Naime,mojoj bebici je vec tjedan dana crven vrat,ne pomazu kreme poput bepanthena,sudocrema,pudera.. samo malo smanji crvenilo ne i skroz..koza joj je stalno vlaznaiapod vrata,pa sam kupila jucer cinkovu pastu i smanjila je malo crvenilo prek noci,ako do sutra ne prođe ici cu dermatologu..Jeste li vi imale mozda slican problem i kako se ga rijesile?
Mi smo znali malo sudocrem kremice namazati,al ne prečesto jer isušuje kožu
Mame nikako ne koristiti baby pudere, proguglajte malo o djecjim puderima...
Moj je nekad znao imati ranice do krvi na pregimina na vratu, svasta sam probala, ali najvise je pomogla obicna voda i stsvljati bebicu na trbuh, da si prolufta vrat. rade ne stavljati nikakve preparate, ako ste zabrinuti odite pedijatru. Puder mu je jos vise smeca nakupio, baby uljem kad sam cistila sam samo jos vise iziritirala... celiceva.... cim manje kreme to bolje
Moj je nekad znao imati ranice do krvi na pregimina na vratu, svasta sam probala, ali najvise je pomogla obicna voda i stsvljati bebicu na trbuh, da si prolufta vrat. rade ne stavljati nikakve preparate, ako ste zabrinuti odite pedijatru. Puder mu je jos vise smeca nakupio, baby uljem kad sam cistila sam samo jos vise iziritirala… celiceva…. cim manje kreme to bolje
Slazem se u potpunosti sa svime napisanim.. par dana sam joj vise puta dnevno prala vrat sa obicnom vodom i nisam nicim mazala i proslo za 3 dana.. a inace sam mazala s raznim kremana i mislim da je vrat jos vise bio crven bas zbog tih kremica
Moj je nekad znao imati ranice do krvi na pregimina na vratu, svasta sam probala, ali najvise je pomogla obicna voda i stsvljati bebicu na trbuh, da si prolufta vrat. rade ne stavljati nikakve preparate, ako ste zabrinuti odite pedijatru. Puder mu je jos vise smeca nakupio, baby uljem kad sam cistila sam samo jos vise iziritirala… celiceva…. cim manje kreme to bolje
Slazem se u potpunosti sa svime napisanim.. par dana sam joj vise puta dnevno prala vrat sa obicnom vodom i nisam nicim mazala i proslo za 3 dana.. a inace sam mazala s raznim kremana i mislim da je vrat jos vise bio crven bas zbog tih kremica
Da meni je svekrva rekla namazi mu samo, u debelom sloju, boli ga to..... ( u smislu kao pa nemoj štedjeti... jer nam je ona nosila čeličevu) i onda kad sam vidjela da neke mame uopce ne mažu bebu i ja sam prestala i eto čuda bilo mu je bolje 🙄
Sortiraj odgovore
Najstariji