Cijepljenje hexacim

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • madi

    Broj poruka: 56

    Prijavi adminu

    Drage mame,imam bebu staru 5 mj. U rodilistu su ga odmah cijepili,sa 2 mj.prima 6u1 hexacim i tu pocinje neutjesan plac koji je trajao 8 dana,bljedilo i znojenje..isli doktoru,radili sve pretrage,nisu nista nasli..radili eeg u zgu Dr.Sabol i u redu je..trebali smo ici u 12.mj.ga ici drugi put cijepiti,bio je prehladjen pa nismo otisli..danas otisli pedijatru i odbili ga cijepiti zbog straha od drugih nuspojava..rekli neka jos jednom idemo u Dr.Sabol na eeg i ako bude sve u redu cijepit cemo ga,al ovaj put nisu htjeli…sad me zanima da li itko ima ovakvo iskustvo;pogotovo sa ovim cijepivom..svasta sam citala o njemu i nemam bas neko povijerenje u to cijepivo..da li je moguce da beba dobije jos goru reakciju nego prvi put? Sta se tice temp.i toga me nije strah,al me strah na zivcanoj bazi,jer kolko sam skuzila cijepivo ide direktno u krvotok i moze doci do mozga..jednom kad se osteti zivcani sustav povratka vise nema..jel ima koja mama sa sl.uskustvom?

  • mannda

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Nisam lijecnik, ali cini se da je Vase dijete imalo reakciju zbog koje bi se trebalo barem “biti na oprezu” u primijenjivanju narednih doza cjepiva - ovo citiram iz uputa o lijeku koje sam nasla na engleskom jeziku: “Take special care with Hexaxim” if your child has had “persistent, inconsolable crying lasting 3 hours or more, occurring within 48 hours of vaccination.” (https://www.news-medical.net/drugs/Hexaxim.aspx) [news-medical.net] Ovo su upute koje vaze za Australiju, ali sva cjepiva dolaze s uputama o lijeku prevedenim na jezik zemlje u kojoj se koriste. Trazite pedijatra da Vam pokaze te upute i kontraindikacije ili ih trazite od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, i na temelju ove stavke trazite da se cijepljenje barem odgodi. 8 dana neutjesnog placa je reakcija koja bi zabrinula svakog roditelja a prema ovome sto je navedeno na uputi o lijeku trebala bi zabrinuti i svakog pedijatra. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.