Drage mame,imam bebu staru 5 mj. U rodilistu su ga odmah cijepili,sa 2 mj.prima 6u1 hexacim i tu pocinje neutjesan plac koji je trajao 8 dana,bljedilo i znojenje..isli doktoru,radili sve pretrage,nisu nista nasli..radili eeg u zgu Dr.Sabol i u redu je..trebali smo ici u 12.mj.ga ici drugi put cijepiti,bio je prehladjen pa nismo otisli..danas otisli pedijatru i odbili ga cijepiti zbog straha od drugih nuspojava..rekli neka jos jednom idemo u Dr.Sabol na eeg i ako bude sve u redu cijepit cemo ga,al ovaj put nisu htjeli...sad me zanima da li itko ima ovakvo iskustvo;pogotovo sa ovim cijepivom..svasta sam citala o njemu i nemam bas neko povijerenje u to cijepivo..da li je moguce da beba dobije jos goru reakciju nego prvi put? Sta se tice temp.i toga me nije strah,al me strah na zivcanoj bazi,jer kolko sam skuzila cijepivo ide direktno u krvotok i moze doci do mozga..jednom kad se osteti zivcani sustav povratka vise nema..jel ima koja mama sa sl.uskustvom?
Nisam lijecnik, ali cini se da je Vase dijete imalo reakciju zbog koje bi se trebalo barem "biti na oprezu" u primijenjivanju narednih doza cjepiva - ovo citiram iz uputa o lijeku koje sam nasla na engleskom jeziku: "Take special care with Hexaxim" if your child has had "persistent, inconsolable crying lasting 3 hours or more, occurring within 48 hours of vaccination." (https://www.news-medical.net/drugs/Hexaxim.aspx) Ovo su upute koje vaze za Australiju, ali sva cjepiva dolaze s uputama o lijeku prevedenim na jezik zemlje u kojoj se koriste. Trazite pedijatra da Vam pokaze te upute i kontraindikacije ili ih trazite od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, i na temelju ove stavke trazite da se cijepljenje barem odgodi. 8 dana neutjesnog placa je reakcija koja bi zabrinula svakog roditelja a prema ovome sto je navedeno na uputi o lijeku trebala bi zabrinuti i svakog pedijatra.
Sortiraj odgovore
Najstariji