Pozdrav, molim nekog ako je imao slicno iskustvo da mi se javi. Od pocetka trudnoce, a i par dana prije sam pocela malo krvariti da bi se to pojacalo kroz naredne dane. Dokt u 4. Tj govori da je rano, ali da ona ne vidi nista, mozda naznake gestacijske. Salje me u narednih tjedan dana vadit betu 3 puta. Beta 59, 43 i 89. Hospitaiziraju me jer sumnjaju na vanmaternicnu. Pregledaju me na UZV ne vide nista, lijevu stranu ni ne mogu vidit od krvi i tekucine u maternici. Posalju me na vakum aspiraciju. Beta dan poslije kiretaze 120. Taj dan mi kazu ili tableta mtx ili laparaskopija. Odaberem laparaskopiju. Ne nadu nista ni tako, otvore me i zatvore. Beta krene padati, pustaju me iz bolnice. Na dan vadenja savova beta 69, prije 5 dana bila 60. Kaze dokt da je to vjerojatno da se raspada trudnoca... medutim ja stalno osjecam kao da cu dobiti menstruaciju. Bole me jajnici (oba, malo cesce lijevi) i bubrezi. Bol podnostljiva, nije ugodna i ne osjecam da je sve ok. Posto su mi kontrolu zakazali tek za tjedan dana ja odem privatno izvadit betu nakon 3 dana, beta 116. Oden u drugi grad po drugo misljenje, tamo doktor kaze sto se mislis uzmi mtx i prestani se mucit i krvarit (znaci vec mjesec dana tamna krv i krv u urinu). On nazove doktore u mjestu prebivalista i ja se vratim doma. Sutradan odem u bolnicu, doktor me zeli pregledati. 6. doktor po redu gleda nalaze od prethodnih i ponovi UZV. On misli da me nisu dobro ocistili na kiretazi, na UZV ne vidi nista. PHD nalaz se tu inace ceka po 4-5 tjedana, a po meni i po dvojici doktora koji su me zadnji gledali to je jedini nacin da se sazna jel plod bio u maternici ili ne. Spominju se kiretaze i laparaskopije po drugi put... je li ima koja zena da je to prosla? Da napomenem da sam prosle godine u ovo doba isto kiretirana zbog spontanog. Ovi u mjestu prebivalista su protiv tog lijeka s kemoterapijom.
Ima li netko da je primao taj lijek i moze li podijeliti iskustva?
Sutra opet idem kod njih vadit betu i na pregled. Danas su me jajnici i bibrezi opet boljeli, osjecam cak i neke kontrakcije u rodnici/maternici... sva sam vise luda. Ima li neko savjet? Slicnu situaciju?
Hej, ja sam imala slično iskustvo, beta rasla ali ne kako treba, pa padala, pa opet malo rasla, stagnirala.. . Dok su mislili da bi mogla biti biokemijska, čekala sam kod kuće, čim su posumnjali na vanmaterničku, ostavili su me u bolnici. Naravno da se na uzv ništa ne vidi jer je beta tako mala pa i plod. Odradili su mi kiretažu i nakon nje nije padala beta pa je sve bilo jasno zapravo. Meni su ipak sumnjali da je u desnom jajovodu jer je bio malo širi, ali ne može se znati sigurno.
Ja sam se odlučila na MTX jer zašto nebi sačuvala taj jajovod, tada sam mislila možda je uredu pa... Čak štoviše, dvaput sam imala vanmaterničku i oba puta izabrala MTX. Nuspojava nisam imala-naravno da on oštečuje stanice u tijelu pa poslije radi malo na zdravlju i regeneraciji... Ja na tvom mjestu nebi riskirala da nešto pukne i krvarenje jer to dugo traje, dijelim mišljenje s doktorom koji je za MTX.
Naravno da postoje slučajevi gdje se takva trudnoća sama reasorbira, to dugo traje i cijelo vrijeme postoji rizik unutarnjeg krvarenja, a onda je operacija malo kompliciranija... Obično doktori nisu skloni tako čekati.
Što da ti kažem, drži se!
👰34,
🤵37,
2 x vanmaternička,
3/2022 - 1. IVF, ET 2 blastociste-biokemijska, 3 blastociste smrznute
FET prirodni 13.7. 2 blastociste 👉 beta 25.7. 🤞🤞🤞 8.dpt - plus ko kuća 😂, 12. dpt beta 508👌, 15. dpt beta 2457
8.8. UZV ❤️ i manji hematom
Termin 2.4. I gestacijski dijabetes...
Hej, ja sam imala slično iskustvo, beta rasla ali ne kako treba, pa padala, pa opet malo rasla, stagnirala.. . Dok su mislili da bi mogla biti biokemijska, čekala sam kod kuće, čim su posumnjali na vanmaterničku, ostavili su me u bolnici. Naravno da se na uzv ništa ne vidi jer je beta tako mala pa i plod. Odradili su mi kiretažu i nakon nje nije padala beta pa je sve bilo jasno zapravo. Meni su ipak sumnjali da je u desnom jajovodu jer je bio malo širi, ali ne može se znati sigurno.
Ja sam se odlučila na MTX jer zašto nebi sačuvala taj jajovod, tada sam mislila možda je uredu pa… Čak štoviše, dvaput sam imala vanmaterničku i oba puta izabrala MTX. Nuspojava nisam imala-naravno da on oštečuje stanice u tijelu pa poslije radi malo na zdravlju i regeneraciji… Ja na tvom mjestu nebi riskirala da nešto pukne i krvarenje jer to dugo traje, dijelim mišljenje s doktorom koji je za MTX.
Naravno da postoje slučajevi gdje se takva trudnoća sama reasorbira, to dugo traje i cijelo vrijeme postoji rizik unutarnjeg krvarenja, a onda je operacija malo kompliciranija… Obično doktori nisu skloni tako čekati.
Hvala ti puno na podjeljenom iskustvu ❤️
Jesi isla poslije mtx na propuhivanje jajovoda?
Na IVF su te poslali doktori zbog tih vanmaternicnih ili?
A meni su rekli da sa betom 100 nisam zivotno ugrozena...
I meni misle da vide nesto na lijevom, al sve je to nagadanje.
U biti taj phd mi je krucijalan, al ne vjerujem da cu ga dobit ovaj tjedan u ruke a ja sam vec umorna od straha i paranoje...
Kako si se psihicki oporavila?
Ja sam se odlučila na MTX jer zašto nebi sačuvala taj jajovod, tada sam mislila možda je uredu pa… Čak štoviše, dvaput sam imala vanmaterničku i oba puta izabrala MTX. Nuspojava nisam imala-naravno da on oštečuje stanice u tijelu pa poslije radi malo na zdravlju i regeneraciji… Ja na tvom mjestu nebi riskirala da nešto pukne i krvarenje jer to dugo traje, dijelim mišljenje s doktorom koji je za MTX.
Naravno da postoje slučajevi gdje se takva trudnoća sama reasorbira, to dugo traje i cijelo vrijeme postoji rizik unutarnjeg krvarenja, a onda je operacija malo kompliciranija… Obično doktori nisu skloni tako čekati.
Citam tvoj post,prije svega jako mi je žao.. ja sam ju jučer primila..jel mi možeš reći koliko je trebalo da krene sve,kad si dobila poslije menstruaciju...nezz sta da ocekujem sada..hvala puno
Sortiraj odgovore
Najstariji