Bebina glavica

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Švrćo

    Švrćo

    Broj poruka: 86

    Prijavi adminu

    Još uvijek sam trudnica, ali proučavam malo po malo što i kako s bebicom… Jedino čega se pomalo bojim je kako postupati s glavicom tek rođene bebe?! Je li pametno naslanjati bebu na sebe u okomitom položaju dok bebi ne očvrsne vrat? Ima li nešto na što se treba posebno paziti?

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    Ne smije se stiskati glavica, nego lagani dodiri kod oblačenja, kupanja. Ja sam pitala pedijatra za taj položaj i rekao je da smije, ali naravno da se drži vrat. Mama i svekrva su me izludile s tim položajem pa sam pitala pedijatra. Moj bebač bi tako u okomitom položaju podrignuo i onda bi zaspao i spavao meni ili mužu na prsima. Mi smo naravno bili u poluležećem položaju. Kažu da se bebe tako smiruju jer čuju otkucaje srca. Mislim da je to bilo do nekih 2mj a onda već počinje primjećivati okolinu pa ne želi tako, nego leđima naslonjen na prsa.Treba paziti na fontanelu jer na tom mjestu nema kosti i ne oblačiti uske kapice, nego lagane. Barem sam ja tako.

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Nama su još u rodilištu rekle da smijemo podić bebu okomito i naslonit na sebe da se podrigne. Starija kći nije drugačije ni htjela bit nego tako, rijetko okrenuta leđima na nas pa da tako bude naslonjena. A manjoj je sve pasalo :D Ako ju držiš da ima glavicu na ramenu, pridržavaj vrat i sve ok :)

  • Avatar helluise

    helluise

    Broj poruka: 54

    Prijavi adminu

    mi smo stalno bebu nosali tako okomito, od rođenja i sad ima 4.5 mj i dobro joj radi vrat kad leži potrbuške i može si sama glavu zadržati dok ju spuštamo ili dižemo u leželi položaj…jedino sam primjetila da nema razvijene toliko mišiće na vratu koji kontroliraju spuštanje glave prema prsima…zbog okomitog položaja je navikla odmah držati glavu prema iza i to je super sad za položaj puzanja ali recimo dok ju stavim u sjedeći položaj bude joj teška glava pa ju samo objesi prema prsima…mi joj i sad znamo koji put pridržat glavu dok je premještamo ali najbitnije ne nedat djetetu nagle pokrete glavom..samo pridržavat cijelo vrijeme…kak je to lijepo objasnila glavna patronažna u Petrovoj ‘neće djetetu samo glava otpasti ako joj pustite glavicu, ali nije dobro da joj naglo cukne da joj se ne oštete mišići u vratu’

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    s  4 i pol mj je još rano za posjedanje i zato nemože ljepo kontrolirat glavu

  • Avatar renata6

    renata6

    Broj poruka: 2713

    Prijavi adminu

    missha


    s  4 i pol mj je još rano za posjedanje i zato nemože ljepo kontrolirat glavu

    U potpunosti se slažem, prerano!

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Definitivno prerano! Dijete se ne uci sjediti, ono samo treba savladati tu vjestinu. Hoce li to biti prije ili kasnije, ovisi o njemu, ali 4,5 mj mi se cini puno prerano.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Avatar helluise

    helluise

    Broj poruka: 54

    Prijavi adminu

    pa sad..nitko nju nije tjerao da sjedi…ali smo ju podizali u sjedeći položaj dok smo vježbali trbušnjake…mjesec dana kasnije i dalje nismo niš bliže sjedenju nego smo bili sa 4,5mj ali joj vrat super drži glavu,sama se okreće s leđa na trbuh i obrnuto,a prošli tjedan je počela sama podvlačiti noge u položaj za puzanje..sad se već sama stavi na sve 4 i gleda uokolo ali kad ‘puže’ (odguruje se nogama) onda joj glava po podu ide a ruke su joj na mjestu..onda se umori pa legne potrbuške i ispruži ruke,podigne se i ponovno gura s nogama i tako ide preko cijelog kreveta…nisam luda ograničavati si djete ako to neka tablica kaže ili šta ja znam..ako ona može-super,ak ne-bude već kad joj dođe… uostalom ja nisam puzala kao djete,ja sam odmah prohodala s 9 mjeseci (sama od sebe) i niš mi ne fali…nisu sva djeca ista

  • Avatar renata6

    renata6

    Broj poruka: 2713

    Prijavi adminu

    Draga, pliz nemoj pretjerivati, da te čuju ortopedi i drugi liječnici rekli bi da forsiraš bebu. Mi smo svašta prošli što se tiče motorike, ortopedije, procesa držanja glavice, sjedenja, puzanja i u konačnici hodanja, tako da mi je sve poznato. Dijete u toj dobi nije sposobno raditi ono što si ti napisala, samo po sebi nego je potaknuto od strane roditelja, to što si ti napisala o puzanju to nije nikako dobro za dijete te dobi, jer će se kroz određeno vrijeme dizati na noge, što nikako nije dobro, to će ti potvrditi svaki ljiečnik, pedijatar, ortoped…,nemoj se voditi time što si ti prohodala sa 9 mj, budi sretna što ti ništa nije, što nemaš problema sa tetivama, mišićima…ponekad je dobro i ograničiti dijete da ne radi radnje koje nisu još za njegovu dob, jer jednom kad dijete nauči određenu vještinu bolje će baratati novima i neće biti spriječen u ničemu.

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Sorry, mozda sam luda, ali fakat ne znam kako se to kod beba od 4 mj vjezbaju trbusnjaci i zasto? To je vjezba propisana od strane fizijatra i pokazana od strane fizioterapeuta ili?

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.