Drage mame nova sam ovdje kao i što sam nova mama koja je jako zabrinuta , nadam se da nisam fulala temu ako jesam oprostite...
Imam bebu staru 4 mjeseca , sa mjesec dana je dobio urinoinfekt te se deset dana lječio u bolnici.... Sada smo išli na kontrolu urina i urinokulture , međutim nalaz urina je odličan ali urino kultura pokazuje klebsiella oxytoca 10na6 dr nam nije dala nikakav antibijotik nego nam je ponovila nalaze nakon 4 dana te je opet urin odličan ali urinokultura ovajput pokazuje eserihiju coli 10 na 6. i sada du nas poslali u bolnicu na ambulantne pretrage.... Zanima me dali se tko sreo sa sličnim slučajem .... Oprostite na dugom postu ali stvarno se jako bojim za svoje zlato.... hvala
Ja osobno nisam, ali mi je necak radi toga bija u bolnici po 20ak dana kad je ima 3 mj. i 7 mj. On je ima problem jer mu se kozica nije mogla na pisi navuc i tu su se skupljale bakterije i ono najbitnije je sta su nam bili rekli, ne koristit vlazne maramice, nego mlaku vodu....i naravno natezat kozicu.. Sad vec ima 4 godine i vise nikad nije ima problema s tim...
<3 Zivot se minja od tame do sunca , kad kraj tvoga srca jos jedno zakuca... <3
Draga Nina, evo da te utješim ima nas još koji smo se borili s time... U koju bolnicu idete? Da li su vam tamo radili neke pretrage još kad ste prvi put bili? Nama se nekoliko puta dogodilo da nam je nalaz urina bio ok, a urinokultura nije i svaki put smo ponavljali urinokulturu i nakon toga je bila dobra. Urinokultura ti može pokazati bakterije ako nije uzorak dobro uzet npr. ako su bakterije ispod kožice - kako je rekla i Dare12. Bitno je lagano tu kožicu prevlačiti koliko ide, ne siliti, i čistiti - ja sam mu čistila lagano sa vlažnom sterilnom gazom.
Inače nama su preporučili kao neku "preventivu" kapi od brusnice CranAcrin i to smo koristili neko vrijeme nakon prestanka uzimanja antibiotike i d manosu - to nismo na svu sreću morali koristiti.
Bit će sve ok - najbolje možda da mu u bolnici uzmu uzorak urina za UK - oni bi to trebali ispravno napraviti.
Ja se borim sa eserihijom od malena. Jedino sta mi je pomoglo, a probala sam sve zivo su CranAktin kapsule koje mi je preporucila teta u ljekarni. Kako sam bila trudnica, napomenula je da se CranAktin kapima uspjesno lijeci eserihij kod beba. Preporucam, jer kolki sam citala o tom cranaktinu to je samo koncentrirana brusnica bez nekakvih posebnih dodatka...
Ja imam curicu od nepune 3god. i od 7mj. se borimo s eserihijom prvo je bila u bolnici s visokom temp. i davali su joj antibiotik, no nakon toga se vrača i pila je antibiotik još 3x inače idemo na rebro kod nefrologa.Pokušavam joj davati što više brusnice ali nevoli piti baš.
Pozdrav mame.
Imam curicu od skoro tri mjeseca. Zadnja tri dana sam primjetila da kada je gola i piški jako vrišti. Kada prestane piškiti se smiri. Čitala sam da bebe znaju vrištati kada piške jer tako lakše piške. Da li je neka od vas imala takvu situaciju i da li da idemo doktoru s njom? Ne bih je htjela voditi doktoru ako to nije ništa da tamo nešto ne pokupi.
Sortiraj odgovore
Najstariji