bebe na phenobarbitolu

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar iredalmacija

    iredalmacija

    Broj poruka: 16

    Prijavi adminu

    Pozdrav svima. 
    Moja beba ima malo vise od dva mjeseca. Prilikom poroda imala je krvarenje u mozgu 3 stupnja. Hvala bogu dobro se oporavlja I nema nikakvih posljedica. Samo je na phenobarbitolu pa me zanima ima li tko slicna iskustva. Koliko dugo ce to piti? 
    I jos vaznije mi je na koji nacin dati bebi taj ljek. Ja smrvim tablete I ubacim ih u mlijeko al  se ove tablete jako lose rastapaju. Ima li netko neki savijet.
    Unaprijed zahvaljujem

  • Avatar mama842

    mama842

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Bokić..najbolje ti je vidjeti sa doktorom što se dužine terapije tiče,vjerojatno će vidjeti kako beba napreduje.Što se tiče korištenja lijeka za tako male bebe ti rade praške u ljekarni,oni tamo razmrve tbl.i pakiraju ti u male kapsulice da ti bude lakše dati lijek.Ali to mora liječnik naznačiti na receptu.I najbolje je da vidiš sa ljekarnom u kojoj dižeš dali rade praške i koliko prije moraš naručiti jer je potrebno malo više vremena za njihovu pripremu.
    Nadam se da sam bar malo pomogla.
    Pozz

    Život je plamen koji uvijek gori, ali se ponovno zapali svaki put kad se dijete rodi.

  • Avatar iredalmacija

    iredalmacija

    Broj poruka: 16

    Prijavi adminu

    To znam. Ja tablete smrvim I napravim prasak ali jako se slabo otapa u mlijeku. Stavim mu u vrh bocice tj dudice I onda mu stavim mlijeko. Al uvijek me strah jel sve popio I jel se sve rastopilo. 
    Jeste li vi isto imali bebu na phenobarbitolu?

  • Avatar renata6

    renata6

    Broj poruka: 2713

    Prijavi adminu

    Interdalmacija, nema iskustva s ovime što pišeš ali možda ti mu savjetovati način na koji mu to možeš dati. Stavi taj lijek i mlijeko u jednu posudicu i dobro razmuti, vidim da su muke s topljenjem ali probaj, kad primijetiš da se otopilo stavi mu na špricu i stiskaj polagano u usta, kroz špricu ćeš definitivno vidjeti da li je sve otišlo, ne znam probaj.

  • Avatar mama842

    mama842

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Nemam bebu na lijeku,al imam u blizini koji su morali davati lijek malom djetetu..njima su radili te praške,al to je čak ovisilo i o dozi lijeka.Možda da probaš u pl.žličicu stavit praškić i nakapati mlijeka(da sakrije okus lijeka) i bebi u usta tak bi trebala sve popiti,ak nešto curi lovi sa žlićicom.A i Renatin savjet je dobar.Najbolje pokušati pa vidjeti kak je najlakše.

    Život je plamen koji uvijek gori, ali se ponovno zapali svaki put kad se dijete rodi.

  • Avatar renata6

    renata6

    Broj poruka: 2713

    Prijavi adminu

    Iredalmacija kako ide, jesi li probala na špricu, jel se otopi? Izađe sav lijek van?

  • Avatar iredalmacija

    iredalmacija

    Broj poruka: 16

    Prijavi adminu

    Nasla sam nacin…ovi u apoteci su mi napravili prah. Sad ga ubacim u mlijeko promuckam I ne brinem jel se sve otopilo ili ne…prestala sam briniti…
    Sad sam opustenija I vec rutinski dajem tu terapiju. 
    Probala I spricu I zlicicu I druge metode…najbolja je da mu stavim u vrh dude I posli mlijeko to lipo ispere. Par puta za vrime hranjena mu promuckam I to je to…
    Nadam se da ce ga uskoro skinut sa tog lijeka.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.