beba ne želi mlijeko na bočicu

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar mirči2

    mirči2

    Broj poruka: 13

    Prijavi adminu

    Moja curica,8 mjeseci,ne želi piti mlijeko na bočicu zadnja 2 mjeseca.U početku sam mislila da je to faza ali ona i dalje odbija.Čaj pije normalno na bočicu.Sa dohranom smo krenuli sa 4 mjeseca na prijedlog pedijatra .Sa dohranom nemam problema i u obroke joj ubacujem mlijeko da makar malo nadoknadim izbjegavanje bočicu ali već sad smo na tri kruta  obroka dnevno,a između joj dam malo keksa ili voća . Ima li netko takvo iskustvo i šta da napravim?

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Beba od 8 mjeseci bi svakako trebala piti mlijeko. Djeca do godine dana bi trebala dnevno popiti 500 ml mlijeka. S time da u to ulaze i kasice koje se rade na mlijeku i sl. Svakako i dalje nudi mlijeko mozda popusti. Radi kasice na bazi mlijeka, sad se ne sjecam vise tablica dohrane kada ide jogurt, svjezi sir, da li sa 8 ili 9 mjeseci. Uglavnom mozes i to dodavati u prehranu, pa time odrzavati kolicinu dnevnog unosa mlijeka. Kako konkretno postici to da pije mlijeko stvarno ne znam, jer mi nismo imali tih problema, cica je bila kraljica :-).

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    Moj bebo ima 9mj i do nedavno je bila ista situacija, uopće nije htio bočicu, samo sam ga uspjela prevariti kad počne spavati pa mu uguram bočicu u usta i onda popije. Čitala sam da je to zbog rasta zubi, a njemu su tek prije pola mjeseca izašla dva zuba pa sam to pripisivala tome. Pravim mu domaće kašice pa sam dodavala više mlijeka da mu to nadomjestim. Kod mog djeteta je očito bila samo faza jer sad pije bočicu bez problema, ali sad neće žličicu, čim ju vidi počne plakati, tako da ja sad imam drugi problem. Isto tako, kad je imao 3mj, nije htio bočicu i tako smo se mučili i jednom slučajno ohladili bočicu tako da je bila skroz hladna i dali mu, a on popio bez problema. I od tada pije hladnu bočicu, hladnu kašicu, ne ledenu, nego da nije topla. Pitali smo pedijatra, a on je rekao, ako mu tako odgovara, nek jede tako. Uglavnom, ne znam jesu li u pitanju kod tvoje bebe zubi, ako nisu, onda stvarno ne znam kako pomoći, ali znam da sam bila uporna i naporna i stalno mu gurala bočicu u usta.

  • Avatar mirči2

    mirči2

    Broj poruka: 13

    Prijavi adminu

    kukukaka,curica nema još ni jedan zubić, U sve jelo ubacujem mlijeko.Zadnjih par dana nekako je uspijem nahraniti sa makar deci mlijeka i to uz stalnu priču i guranje bočice u usta.Za sat dva pojede normalno kašicu sa mlijekom . Ona je mali fiškal odmalena i nikad joj nismo uspjela uvaliti mlijeko za čaj i obratno.Kratko je bila na sisanju,do 2 mjeseca i ti sa jako puno borbe jer ja imam problema sa bradavicama pa je više bila na izdojenom mlijeku nego na sisi.

  • luciana

    Broj poruka: 17

    Prijavi adminu

    Evo, niti moj, ovaj mlađi neće ni čut za bočicu. Nikakvu dudu neće u ustima pa makar iz bočice teklo moje mlijeko. I ja sam se jako mučila s tim kako da pije mlijeko, odnosno vodu i čaj i sok. Mlijeko davat na žličicu traje 100 godina a i više se prolije nego popije. Sad ima 9 mjeseci i trebalo mi je puno vremena dok nisam otkrila šta mu paše…. Šprica što dođe u pakiranju s nekim lijekovima. Meni je ostala jedna šprica od antibiotika još od starijeg sina. Iz očaja probala sam mu tako davati mlijeko i smjeh živi, ali prihvatio je. Sad samo tako pije svu tekućinu koju mu nudim. Hranjenje na tu špricu podsjeća na hranjenje onih malih životinjica iz dokumentarnih filmova.

  • mare1986

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Evo ni moja cura nece mlijeko,jede AD od svog 20-og dana,sve je bilo super dok nije nastupila dohrana,sad ima 5 mjeseci,caj na bocicu i vodu to zeli toga bi polila na litre,ali bocu sa mlijekom ni slucajno,cim je vidi pocme vristat,tako da joj sad sve dajem na zlicu.pa me zanima sta joj sve davati?

  • Avatar mirči2

    mirči2

    Broj poruka: 13

    Prijavi adminu

    Neko čudo joj puhnulo u glavu pa popije bočicu navečer za spavanje i ujutro.Nije to puno,1,5 dcl po obroku ali makar nešto.Otkad se vratila na mlijeko primjećujemo da se oporavila u kilaži.

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    mirči


    Neko čudo joj puhnulo u glavu pa popije bočicu navečer za spavanje i ujutro.Nije to puno,1,5 dcl po obroku ali makar nešto.Otkad se vratila na mlijeko primjećujemo da se oporavila u kilaži.

    Ma to je super, to je oko 300 ml. Trebala bi piti oko 500 ml, ali jos bar 100 ml joj mozes podvalit u necemu da ni ne skuzi. Bravo!

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Mara2012

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    Moja curica ima 2 mjeseca i samo sisa..gade joj se i duda i flasica…nekad bi ju.htjela ostavit kod bake na cuvanje a ne mogu kad sisa nekad i svaka 2 sata…svaki dan joj nudim flasicu i dudu i nista…jel jos malena ili?da probam sa spricom,jer tako su ju hranili u rodilistu

  • Avatar SanjaM4

    SanjaM4

    Broj poruka: 59

    Prijavi adminu

    I ja sam ovih dana na čudu s odbijanjem mlijeka. Mačak ima skoro 8. mj, i dnevno pojede oko 300-350ml mlijeka (to je u tri obroka). Svi mi govore da je to malo. Na adaptiranim je od 4.mj. Evo jednog dnevnog rasporeda pa molim vas savjet sto da jos napravim. 
    Ujutro (oko 9:30h) pojede snjiticu kruha i ABC sira, onda mu na spavanju uvalom mlijeko od 150ml ( drugačije nece). Oko podne pojede voće sa žlicom svježeg sira, ponekad uspijemo na drugom spavanju pojesti jos mlijeka, ali u glavnom nece. Za ručak (oko15h) mu ne stavljam ništa od mlijeka: pojede povrće+krumpir+meso (u raznim kombinacijama, oko 200g), oko 18h pojede neku kasicu baziranu na mlijeku (npr. griz+ čokolada, pojede vise od pola kasice od 190g), u 20:30-21h ide spavati i tek između 22-23h pojede čokolino na 100ml svježeg mlijeka + mlijeka oko 60ml. Probudi se oko 05h i tu mu dam 150ml mlijeka. 
    Po meni ima dovoljno mliječnih obroka. 
    Moram napomenuti da rižine pahuljice, keks i sve sto se radi na mlijeku nece, tek kad sam mu napravila na svježem mlijeku je prihvatio. Prije bismo jeli na gusto sa žlicom čokolino, ono sam skužila da mi bolje pojede na bočicu i da bolje spava pa smo promijenili.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.