Beba od 11 mjeseci ne stoji sama

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • maayya

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    likep pozz…imam bebu 11 mjeseci ne puže tj puže više ležečki onako kao vojnik…ne stoji sama …digne se uz namještaj i stoji alo skroz nestabilno….kad je držim da hoda to bude na prstima i skroz smotano….ima li koja mama iskustva….

  • Ukilele

    Broj poruka: 239

    Prijavi adminu

    Jel se posjeda sama? Jel se sama dize uz namjestaj? Nemoj ju drzat da hoda jer je ocigledno daleko od toga. Nekoj djeci jednostavno treba vise vremena. Jeste li spomenuli to pedijatru?

  • Avatar Margaritela

    Margaritela

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    To što ima 11 mj., a ne stoji, nije neki problem. Problem je što ne puže četveronožno. Može biti da je dijete hipotono, ili da je hipoton samo trup. U svakom slučaju treba forsirati četveronožni položaj i “tačkati”, ali bilo bi najbolje da odete na pregled fizijatra, potom da vam se točno pokažu vježbe. Nemojte ju podizati na noge, nije još spremna za to. Postoje faze motoričkog razvoja koje se ne smiju preskakati. Prvo je cilj da propuže četveronožno, a ta faza da traje bar mjesec dana, potom da se dijete samo iz klečećeg položaja podiže na noge (a ne povlačenjem pomoću ruku), dakle iskorak mora biti i jednom i drugom nogom i to pravilan, a potom dijete neko vrijeme samo stoji uz namještaj i “vježba ravnotežu”, pa onda počinje hodati bočno i tek onda pravocrtno. Hodalicama ili učenjem hoda držanjem za ruke samo narušavamo normalan motorički razvoj i dijete stvara krivi obrazac hoda poput hoda na prstima, loše posture pri hodu i sl. Neka djeca jednostavno prohodaju malo kasnije, tako da se ne morate previše brinuti, ali svakako preporučujem da joj malo pomognete pravilnim vježbama.

    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.