Amniocinteza Da/Ne

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • josipa3110
    24. Siječanj 2020. 16:32

Drage žene,
    Zanima me Vaše mišljenje o ovoj temi.Zbog trudnoće koja je prekinuta zbog težih anomalija razmisljala sam i o ovoj opciju u slijedecoj trudnoci.
    Molim Vas iskustva.Hvala ❤

Mila7
    25. Siječanj 2020. 22:13

Isla sam na amniocentezu prije mjesec dana i samo ubadanje igle minimalno boli, puno manje od vadjenja krvi. Taj dan imala sam neku tupu bol na mjesto uboda koja je do navecer prosla. Nakon postupka odlezala sam par sati, nakon cega su mi ponovili uzv i otpustili kuci. Isla sam privatno cisto da bidem mirnija

• josipa3110
    25. Siječanj 2020. 22:29

Znaci sve je dobro proslo,jer inace vecina ljudi preporuci nifty test jer je amnio rizicna.
    Hvala na odg

Mila7
    26. Siječanj 2020. 11:49

Zaboravila sam napisati da sam preventivno pila 5 dana antibiotike cisto da ne dodje do potencijalne infekcije plodne vode. A da nesto pođe po krivu sansa je oko 0. 5% i mislim da svatko zna za sebe najbolje moze li preuzeti taj rizik. 
    Nifty se bazira na statistici, procjenjuje kolika je sansa da se rodi dijete sa genetskim i kromosomskim poremecajima i zato nema bas previse koristi raditi ju nakon 35.godine.

Milica.Kamilica
    26. Siječanj 2020. 13:43

Zbog godina (36) i missed abortiona u 7. tt radila sam nipt test Veracity Premium Genetics u ovoj trudnoći. Dok sam čekala rezultate, otišla sam na uzv u 12. tt, gdje mi je liječnica rekla da nije potrebno raditi ove bolničke testove ako sam već radila nipt test. Rekla mi je da mi nikako ne bi preporučila amniocentezu jer je omjer pobačaja nakon postupka 1:100 te da "kad se tebi dogodi pobačaj, onda ti je postotak 100%". Radi se o profesorici i šefici ginekologije. 
    Naravno da se navedeno odnosi na trudnicu koja nema naznaka da s fetusom nije nešto u redu. Da mi je nipt test pokazao visok rizik za neku trisomiju ili sl., išla bih na amniocentezu.

💃38
    🐥2020.

NIPT uredan, očekujemo dječačića 💙
    Termin 15. 3. 2022.

26. Siječanj 2020. 13:46

josipa3110

Drage žene,
    Zanima me Vaše mišljenje o ovoj temi.Zbog trudnoće koja je prekinuta zbog težih anomalija razmisljala sam i o ovoj opciju u slijedecoj trudnoci.
    Molim Vas iskustva.Hvala ❤

Nemora znaciti da ce se ponoviti i u drugoj trudnoci, moja je isto prekinuta u prvoj radi anomalija u drugoj sam samo uradila nifty i rodila sam zdravu bebicu 😊😊 

Orhideja1
    26. Siječanj 2020. 15:03

Na uzv su mi bile vidljive teške anomalije i radila sam panorama test u 11tt, očekivala sam loš nalaz, a stigao je savršeno uredan. Preporuka mi je bila biopsija korionskih resica koja se može raditi ranije nego amino, no moja trudnoća nije dočekala biopsiju u 12tt srce je stalo. Sada čekam nalaz sa citogenetike. Najbolje ćete sami i u dog sa svojim gin. odlučiti koja pretraga je potrebna. 

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Lemon
    26. Siječanj 2020. 15:25

Ja sam radila nifty koji je bio uredan (trudnoća preko pgd-a zbog lošeg kariograma). Na više od pola trudnoće uzv pokaže anomalije, išla sam na prekid trudnoće. Nalaze sa amnio još čekam. Nije ništa bolilo, samo pritisak. 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

Mila7
    26. Siječanj 2020. 21:04

Dlazem se sa prethodnim komentarima... Nifty test i temeljit uzv moze puno toga pokazati i zaista nema potrebe ici na amnio (sve u dogovoru sa dr).
    Samo moram napomenuti da jedna frendica u 40.godini, koja je radila i Nifty i redovite uzv rodila je dijete sa kromosomskim poremecajem. E sad, radi li se o lijecnickom propustu ili necem drugom ne znam

26. Siječanj 2020. 21:22

Mila7

Dlazem se sa prethodnim komentarima… Nifty test i temeljit uzv moze puno toga pokazati i zaista nema potrebe ici na amnio (sve u dogovoru sa dr).
    Samo moram napomenuti da jedna frendica u 40.godini, koja je radila i Nifty i redovite uzv rodila je dijete sa kromosomskim poremecajem. E sad, radi li se o lijecnickom propustu ili necem drugom ne znam

Jeli radila prosireni ili obicni jer ima vise vrsta niftija 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.