Alkohol i trudnoća

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kokolina
    25. Kolovoz 2014. 16:52

Drage moje, ja si i u prvoj i ovoj trudnoći svaki dan priuštim 1 dcl crnog vina ili pive nakon ručka (ovisi kaj mi taj dan paše). I rodila sam zdravu curku koja sad već ima 4 i pol god. A mislim da niti ovoj neće biti ništa od toga. Pa nije da se opijamo. I kak kaže ProudMomy, ako sam zbog toga nemajka za neke, neka sam!

MarijaŠ
    25. Kolovoz 2014. 16:57

Saznala sam da sam trudna netom iza nove godine, dakle popilo se žestice i vina za Bozic i Novu godinu, pa evo, sinčić je tu kraj mene. U trudnoci uopće nisam ni okusila alkohol, ali ne smatram lošim osobama one koje popiju povremeno. Svatko zna sto i kako mu pase. Ni ne znamo nekad sto jedemo i pijemo, tako da...

Krešimir 19.08.2014. <3

mama102
    30. Kolovoz 2014. 20:49

ja sa isto saznala da sam trudna nakon nove godine, dakle, popilo se, ne previše al opet je...nakon što sam saznala da sam trudna popila sam dva gutljaja šampanjca u svojim svatovima i deci radlera...sve što je umjereno po meni je ok, dakle popit deci vina u mj dana, ne vjerujem da može imat negativan utjecaj...gore od svega mi je vidjet trudnicu s cigaretom u ustima..al opet...svaka od nas ima svoj izbor, njeno tijelo njena odluka...

mama10

• enchy86
    30. Kolovoz 2014. 23:20

Ja sam prije nego sam saznala da sam trudna imala jedan posten izlazak, puno toga se moralo "zalit". I isto me bilo strah hoce li stetiti bebi, ali sve je bilo ok. U trudnoci sam 2-3 puta popila casu radlera. Bambus sam sanjala svaki dan, ali popila sam ga tek kad sam prestala dojiti. S pusenjem sam prestala cim sam saznala da sam trudna, i vise se necu tome vracati, iako me o nakon godinu i par mjeseci jos uvijek povremeno povuce.

cloudy
    31. Kolovoz 2014. 00:34

Sad baš razmišljam kolko je što štetno...i eto unatoč cigarama,smanjenoj količini ali opet,i povremenom radleru bebica je veća nego bi trebala biti po tjednima trudnoće....tako da

MalaMuca
    31. Kolovoz 2014. 11:40

Pa ja mislim da stvar s alkoholom je ta, da je ubiti alkohol u normalnoj količini zdrav. Zdravo je popiti deci crnog vina, zdravije nego kolu. Samo kaj jednostavno moramo u tih 9 mjeseci izbaciti količine alkohola na koje smo recimo naučene. Ne možemo otić van i napiti se, jebiga.

cloudy
    31. Kolovoz 2014. 11:48

To se slažem...ali povremeno malo neće naštetit bebi

Andixxx
    31. Kolovoz 2014. 14:48

Ja sam znala isto u prvoj trudnoći popiti čašu piva uz neki fini ručak ili večeru. pivo inače volim piti, pa mi je bilo teško skroz ga se odreći. imam živog i zdravog dvogodišnjaka. mene puno više brine ovo voće i povrće koje je tretirano svim i svačim a teškog ga izbjeći. perem i gulim sve ko luda.
    sad sam trudna 12 tjedana i popila sam samo jedanput čašu radlera. U ovoj trudnoći mi jednostavno ne paše...

Jasmina1408
    01. Rujan 2014. 07:50

Evo i meni se dogodilo nekoliko festa prije nego sam saznala da sam trudna, nakon toga sam izbacila sav alkohol. Kasnije kada su me lovili grcevi u nogama i  tzv" nervoza nogu" pa sam pocela svaku nedjelju uz rucak si popiti 2dcl.bambusa i od onda grceve i ostale popratne stvari nisam imala. Da se razumijemo protiv opijanja sam u trudnoci, al s vremena na vrijeme nikom ne skodi. Danas moja cura ima 6mj.i 10kg  i 76 cm i vec sjedi sama, tako da....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.