Alergija na mlijeko

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar beag

    beag

    Broj poruka: 988

    Prijavi adminu

    Zanimaju me iskustva mama cije su bebe imale ili imaju alergiju na KM, jeste li u zamjenu davale nesto drugo ili samo dojenje do prestanka alergije, je li i kada prestala alergija i sl.Jeste li pravile kasice sa rizinim ili nekom drugim mlijekom, znam da ono ne sadrzi kalcij, ali cula sam da se prave vecernje kasice s njima radi vece sitosti. 

    Moj je sincic sa 6,5 mjeseci imao reakciju na prijelazno mlijeko iz zitne kasice, a nedavno smo isli na testiranje iz krvi ( sad je 8 mj, ) i pokazala se alergija na km, druga razina, znaci nije jaka alergija, ali postoji i ne smijem mu do daljnjega davati mlijeko niti mliječne proizvode. Sva sreca dojim i dojit cu ga dok god bude trebalo kako bi mu nadomjestila vitamine koje bi trebao dobiti iz km, ali ipak zanimaju me vasa iskustva. S obzirom da ne smije ni mlijecne proizvode, sto davati za veceru/dorucak  jer ovako jede jedno te isto, samo zitne kasice…

  • Avatar BandB

    BandB

    Broj poruka: 98

    Prijavi adminu

    Nama je od KM izbacilo crvenilo po trbuscicu, kao osip sa lisajevima i sada koristimo samo kozje mlijeko (hvala Bogu svekrva ima kozu pa imamo svaki dan friško :) ) jos uvijek cekamo nalaze krvi i briseva tako da nismo 100% sigurni ali odkad pije kozje sve mu se povuklo :)

  • Avatar beag

    beag

    Broj poruka: 988

    Prijavi adminu

    Nama prava urtikarija po vratu i licu i naoticanje,  u minuti tijekom konzumacije kasice s km, sva sreca da je povratio sve pa se pocelo povlaciti i nije doslo do gusenja,   tri dana smo isli na injekcije   
    Kako ste znali da moze kozje mlijeko, sami probali ili na preporuku?
    Ja sam svom pocela raditi zitne pahuljice na rizinom s kalcijem, kuhati griz.. odgovara mu i pedijatrica je rekla da moze.

  • Avatar BandB

    BandB

    Broj poruka: 98

    Prijavi adminu

    Preporucila nam pedijatrica da probamo posto je puno bolje i zdravije od kravljeg..i probali malo po malo i evo vec 7 dana mu sve radim na kozjem i super je..nema crvenila ni lisajeva a niti se ne cese :D

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Moja curka je imala alergiju na kravlje mlijeko, jaja, orašasto i tak. Ja sam joj dok je bila manja sve spremala na čistoj vodi jer je cicala. U dobi od 8, 9 mj sam počela s sojinim mlijekom jer druga mlijeka nije htjela, osim rižinog. Kozje nije ni pod razno htjela nikako, probala sam prvo razrijeđeno s 2/3 vode, pa s manje, al joj okus nije odgovarao.

    U glavnom, ako rižino odgovara, samo koristite. Al morate znati da morate čitat sve što kupujete jer često ima proteina iz kravljeg mlijeka ili sirutke, a mala je i na sirutku reagirala, premda neki pedijatri kažu da ako je na prtotein kravljeg mlijeka alergično dijete, ne mora biti da je alergično i na fermentirane proizvode. Zato neka djeca ne kažu alergiju na jogurt.

    Samo dojite dalje, sve kaj treba dobit će iz vašeg mlijeka a ovo je samo za dopunu. Poslje prve godine nek pije ono obogaćeno mlijeko s kalcijem i vitaminima i sve će bit ok. Našoj curki se oko 20-og mjeseca povukla alergija, a bila je 3. razine ;)

  • Avatar beag

    beag

    Broj poruka: 988

    Prijavi adminu

    Super, hvala na iskustvu i savjetima.

    Svakako dojim i dojit cu sto dulje, a navecer mu spremam obrok na rizinom s dodatkom kalcija, kupljeno u dm-u. Deklaracije odnosno sastav citam na svemu jer mlijeka, sirutke, vrhnja i sl.ima u svemu i svacemu. 
    Drago mi je cuti da se povukla, kako ste znali, isli ste ponovno na testiranje?

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Testirat ne žele više od jednom godišnje. Meni je pedijatar preporučio pošto je njoj dijagnosticirana alergija s 4 i pol mj. da probam s godinom i pol joj dat žličicu jogurta pa da promatram i tak. Tak da sam tak i probala. Tad joj je nakon trećeg pokušaja bio izbio osip oko usta i po licu pa sam još pričekala par mjeseci i tad je sve bilo ok. Ali je još neko vrijeme pila sojino mlijeko jer joj okus kravljeg nije pasao, ali sam joj ovako spremala već jelo s kravljim mlijekom. Prvo s razrijeđenim pa s običnim :D 

    Al alergija na jaja još nije prošla :(

  • Avatar bigica

    bigica

    Broj poruka: 173

    Prijavi adminu

    mozda vam ovo pomogne, amaranth - zitarica koja je prepuna kalcijem (cak ga ima vise nego km), proteinima itd…  moze ici i u slatka jela i u slana jer je neutralnog okusa. pogledajte malo po netu sto pisu o njoj.

    Misica je stigla 17.10. 2014. :)
    Frajer je stigao 30.12. 2016. :)

  • Avatar beag

    beag

    Broj poruka: 988

    Prijavi adminu

    Amaranth koristim u prehrani, ima pomalo intenzivan miris po blitvi, a nisam se sjetila prouciti mogu li ga dati bebi u dohrani…iako sam neki dan vidjela da cous-cous moze pa cu probati oboje. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.