2 tjedna nakon pozitivnog testa - je li kasno za prvi pregled?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mucka

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Pozdrav, menstruacija mi je trebala doci prije 5 dana, a nije, vec drugi dan kasnjenja u petak napravila sam test- to jest tri testa- svi pozitivni. Dns, nakon vikenda, nazvala sam ginekolosku ordinaciju i objasnila o cemu se radi  i dobila termin  za 2 tjedna. Prijateljica me prepala rekla da je to kasno, da su me trebali uzeti prije, spominjala kemijsku i vanmaternicnu trudnocu i neke testove i ja sam se prepala uzasno! Molim Vas, umirite me jer sam pocela panicarit, jel u redu cekati 2 tjedna u ovom slucaju ili?

  • Avatar cvijetic12

    cvijetic12

    Broj poruka: 711

    Prijavi adminu

    mucka

    Pozdrav, menstruacija mi je trebala doci prije 5 dana, a nije, vec drugi dan kasnjenja u petak napravila sam test- to jest tri testa- svi pozitivni. Dns, nakon vikenda, nazvala sam ginekolosku ordinaciju i objasnila o cemu se radi i dobila termin za 2 tjedna. Prijateljica me prepala rekla da je to kasno, da su me trebali uzeti prije, spominjala kemijsku i vanmaternicnu trudnocu i neke testove i ja sam se prepala uzasno! Molim Vas, umirite me jer sam pocela panicarit, jel u redu cekati 2 tjedna u ovom slucaju ili?


    Naravno da nije, moguce da je trudnoca vrlo rana pa je samim time i bolje napraviti pregled kasnije (6,7tt) jer se tada vec vidi srcana reakcija.
    Ja sam isla na pregled u 5tt, srcane reakcije jos nije bilo, narucili me opet za tjedan dana, tada je srce kucalo hvala Bogu, ali nikad necu zaboraviti taj tjedan neizvjesnosti dali je sve u redu..

    [lilypie.com]

  • baMAMA

    Broj poruka: 129

    Prijavi adminu

    Ne brini! i mene je doktorica naručila u 7. tjednu trudnoće na prvi pregled. Ako nemaš nekih tegoba u smislu bolova ili krvarenja nema potrebe za preranim pregledom jer se još neće vidjeti ni plod ni otkucaji srca. Opusti se, uživaj i čestitke!! :) Dva tjedna će brzo proći, a u međuvremenu možeš početi piti folnu kiselinu ili neki od prenatal vitamina ako već nisi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.