Ljetne bebe 2019.

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Embarasada

    Broj poruka: 464

    Prijavi adminu

    Imam pitanje u vezi kolica za iskusne mame - Ima li potrebe nositi kolica u stan uopće ako imam mjesto gdje bi ih ostavila u prizemlju ? Jeste li u pocetku koristile kolica košaru po stanu za vožnju Ili uopće ne ? 
    Ako ih ne bi morala nositi po stepenicama onda bi mi odgovarala i neka malo teža jer mislim da su ipak stabilnija, ali opet ne bi da zauzimaju previše mjesta u autu…

  • Avatar Galaxy

    Galaxy

    Broj poruka: 92

    Prijavi adminu

    Bog cure, toliko dugo nisam bila aktivna da ste me sigurno zaboravile😃mučnine su me dotukle i u drugo tromjesječje sam ušla potpuno iscrpljena. Ali su prestale oko 14tt i onda sam se vratila radit. Posao mi nije naporan, a draže mi je da se maknem iz kuće nego da stojim sama sa svojim mislima.
    Uglavnom, radili smo Harmony tako da smo rano saznali da nosim curicu😍baš kako sam i mislila, imala sam taj neki osjećaj. Ali najbitnije je da je živo i zdravo, naravno😊

    Pitanje, jeste li kupile onaj jastuk za trudnice i gdje? Ja još nemam baš stomak, ali su me počela leđa boliti jer pokušavam spavati na boku pa mi treba nešto olakšati. Hvala. 

    [lilypie.com]

  • Avatar Lavandica

    Lavandica

    Broj poruka: 417

    Prijavi adminu

    Ja ne jedem tunu, domace sireve, suhomesnato (samo kuhane kobasice, ali mi ne pasu bas), kiselo zelje (peceno da), gljive.. ne pijem kavu.  Jednostavno me je strah jesti suho. Znam da je to sirovo meso, samo suseno, nije termicki obradjeno. Mozda nema nista u sebi, ali sta ako ima jednostavno kad ih vidim, nemam volje jesti. Jedem parizer i pastetu (jos kad bi to uspjela izbaciti). Kod nas u susjedstvu ima jedna curica, koja je od rodjenja u kolicima, donji dio tijela joj se ne razvija. Svekrva mi je rekla da su doktori rekli da je to zbog macke. Pretpostavljam da je rijec o toksoplasmi. Eto, samo vam zelim skrenuti pozornost da ta ogranicenja trudnica nisu bezveze. A listerije se jako bojim, bas svugdje moze biti.

    Stize nam Mihael ♡
    [lilypie.com]

  • Lanchi_Zg

    Broj poruka: 281

    Prijavi adminu

    Nisu bezveze, naravno-nećeš mijenjati mačji izmet kad si trudna ili ići na rtg. To se i podrazumijeva. Sve ovdje smo dovoljno obrazovane. Ovdje se priča o malo salame i tunjevine. Vjeruj mi da liječnici s najviše iskustva i znanja ni ne trepnu na tu tematiku, sto pouzdano znam, da ne ulazim sad u detalje kako, nego se bave ozbiljnim problemima u trudnoći. A i ne vjeruj svemu sto ti kažu - rekla svekrva da su rekli doktori da je od mačke pa ja pretpostavljam da je toksoplazma?! Malo je taj tetka strina rekle pristup površan. Da ne govorim da ni liječnici sami ne znaju nekad zašto netko dijete ima teškoće u razvoju, tj mogu samo pretpostavljati. 

  • Avatar Lina28

    Lina28

    Broj poruka: 40

    Prijavi adminu

    Ja npr imam 3 macke vec 10 godina i radila sam pretrage i nikad nisam ni dobila toksoplazmu i nadam se da ni necu. To se vise dobije od malih macica preko izmeta, ali vise kod divljih macaka, a ne kucnih.
    Mislim da je veca sansa dobit preko sirovog mesa npr.
    Ja izbjegavam suhomesnato i nepasterizirano, iako sam jela dva/tri puta kulen/prsut itd.. 
    Jel imate vi problema s probavom? Mene ubija, danima ne idem na wc i onda kad odem bude bas bolno i tesko, jednostavno ne pomaze nista, a na mirovanju sam pa se ne mogu kretat koliko treba..
    Ja sam u 22.tjednu sad i strahovi su i dalje tu, opustila sam se malo, ali bas to, svakih dan dva su neka nova probadanja/rastezanja i uvijek me strah dal je to normalno , pogotovo kad me usred noci probude neka probadanja. Blago onim zenama koje stvarno ne osjecaju nista i mogu uzivat u trudnoci, ja jedva cekam da rodim i da to postane realnost 😍☺️
    Sto se tice kolica, uglavnom sve bebe koje znam i tako i ja planiram, su prvih par mj spavali preko dana u kosari u kolicima i tako i ja planiram, ali to naravno ovisi o mogucnostima i kako tebi pase najvise..jedna frendica nije ni imala kosaru i beba je preko dana na kaucu spavala..

    [lilypie.com]

  • Avatar lena.5

    lena.5

    Broj poruka: 349

    Prijavi adminu

    Sto se tice spavanja, ja bih bas voljela da beba od pocetka spava u svome kreveticu, da izbjegnem kauce i sve ostalo sto nije ni namjenjeno za bebu ali to nije nesto sto ja mogu planirati. 

    [lilypie.com]

  • Avatar Bulbi91

    Bulbi91

    Broj poruka: 1092

    Prijavi adminu

    Mislim da sve trebamo paziti koliko mozemo,ali opet ne da izludimo radi toga…dosla sam do zakljucka ne plase nas dr.time,vec mi same kad citamo pojedini clanke po portalima i sl…bar je kod mene tako slucaj…kod mene je prije trudnoce rađen torch,listeria i parvovirus….i znate sto za sve je ispalo da imam antitijela(sto znaci da sam bila u kontaktu nekad s time ili da sam cijepljena), osim toxoplasme ona mi je bila neg…nezz da li mi to daje imunitet da to vise ne mogu dobiti😏….
    Ja prvenstveno hrenovke,salame tipa poli i sl,pastete me jedem jer su “smece” i ne volim to unositi u sebe,opcenito ne volim tu prerađenu hranu punu aditiva i tko zna čega sve…nisam ih ni prije trudnoce jela jer pazim na prehranu…
    A naravno da je to svakome po volji…nesto ipak moramo jesti…
    Puno je gore kad cujem i vidim da trudnice piju,puse i drogiraju se 😐…

    [lilypie.com]

  • Avatar Bulbi91

    Bulbi91

    Broj poruka: 1092

    Prijavi adminu

    lena.5

    Sto se tice spavanja, ja bih bas voljela da beba od pocetka spava u svome kreveticu, da izbjegnem kauce i sve ostalo sto nije ni namjenjeno za bebu ali to nije nesto sto ja mogu planirati.


    Ja razmisljam o onom gnijezdu za bebe,pa da beba i ja spavamo tako na velikom krevetu,a muz ce neko vrijeme sigurno biti u dnevnom jer jako rano ustaje i radi po 12h dnevno pa cisto da malo odspava,kad je slobodan naravno da ga primamo natrag u krevet😬..
    Ali to su sad tek neka razmisljanja,vidjet cemo kad beba dođe,nek samo dođe ziva i zdrava🙏💕

    [lilypie.com]

  • Deleted user

    Broj poruka: 941

    Prijavi adminu

    mi planiramo gnijezdo kupiti, ali to bude sestra u njemačkoj obavila jer je tam sve u pola jeftinije. imamo kinderbet kojem se ne može stranica spuštati i u tome bude spavao dok malo poraste u svojoj sobi, a do kojih 6-7-8 mj bude s nama u našoj i planiramo kupiti neki od onih krevetića koji se spajaju s našim, tipa chicco next 2 me, ili free on close to me, i sestra gledala u njem, kod njih novi takvi koštaju 80 e, a našla rabljene i takve i drvene (meni čak i ljepši dok mi poslala slike) za 30 do 50 e. tak da bude ona obavila kupnju tamo i samo budu dofurali dok budu dolazili za uskrs ovdje…
    a kroz dan i ja se nadam da bude spavao u tom gnijezdu za početak i u krevetiću svojem, htjela bi da ose dmah od početka navikava spavati u krevetiću, makar budemo vidjeli kakva bude realnost, ovo su samo želje 

  • Deleted user

    Broj poruka: 941

    Prijavi adminu

    i sutra imam konačno pregled nakon dugiiiih 4 tjedna, srećom pa malac lupka jer bi inače izludila u tom razdoblju! baš me zanima koliko je porastao i udebljao se, a i ja isto pošto se važem samo kod doktora, doma ne želim na vagu stati  i da, sutra zovem za 4D pa onaj sljedeći tjedan jedan dan idemo i to obaviti!
    ima još koja preglede sutra?

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.