Beba Razvoj u 1. godini 29. rujna 2020.

Znate li kako pridonijeti normalnom funkcioniranju imunosnog sustava vašeg djeteta?

Foto: Pharmacia
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kako možete zaštititi svoje dijete od klica i virusa kojima je izloženo svaki dan?

“Svi dolazimo na ovaj svijet s neiskusnim imunosnim sustavom", kaže dr. Charles Shubin, izvanredni profesor pedijatrije sa Sveučilišta Maryland.

Imunosni sustav djeteta nije toliko jak kao kod odrasle osobe. Bebe se rađaju s nezrelim imunosnim sustavom. Kako rastu, tako raste i njihova razina imuniteta i ona dostiže zrelost u ranoj tinejdžerskoj dobi.

 | Author: Pharmacia Foto: Pharmacia

Kako se imunosni sustav djeteta bori protiv infekcije? U prvim mjesecima života stanice imunosnog sustava nazvane protutijela prenose se s majke na dijete majčinim mlijekom. Ovo je prirodni način održavanja djeteta što zdravijim i jedan od mnogih važnih razloga zašto dijete treba dojiti ako je moguće.

Majčino mlijeko – najbolja hrana za Vašu bebu

Isključivo dojenje tijekom prvih 6 mjeseci jamči da će Vaše dijete dobiti sve hranjive I zaštitne tvari koje su mu potrebne. Dojenje također pruža vašem djetetu osjećaj sigurnosti i zaštite te jača njegov imunitet.

Što ako dojenje nije moguće?

Neke žene ne mogu dojiti ili trebaju nadohranu za svoju bebu. Zato trebaju sigurne, zdrave i provjerene mogućnosti za svoju djecu. U tim, često stresnim situacijama važno je izabrati mliječni pripravak koji će na najkvalitetniji način zadovoljiti prehrambene potrebe Vašeg djeteta, no odluka o uvođenju dodatne prehrane treba se prihvatiti samo prema savjetu medicinskih stručnjaka.

Upoznajte Aptamil - novu generaciju mliječnih pripravaka

Aptamil prijelazna hrana za dojenčad temelji se na dugogodišnjim znanstvenim istraživanjima i inovacijama i pažljivo je osmišljena da zadovolji prehrambene potrebe beba u različitim fazama rasta i razvoja onda kada dojenje nije moguće ili Vaše dijete treba nadohranu, a po preporuci medicinskih stručnjaka.

Inspirirani majčinim mlijekom, stručni tim kompanije NUTRICIA, sa više od 500 znanstvenika, temelji svoje inovacije na više od 40 godina istraživanja majčinog mlijeka kao i na više od 120 godina iskustva u istraživanju prehrane od ranog početka života.

Nova Aptamil 3 prijelazna hrana za dojenčad je namijenjena prehrambenim potrebama dojenčadi starije od 10 mjeseci i ne može se davati novorođenčadi. Koristi se kao tekući dio raznolike prehrane. Uvođenje djelomičnog hranjenja mlijekom za dojenčad može imati negativan učinak na dojenje i zato je važno što dulje dojiti vase dijete.

 | Author: Pharmacia Foto: Pharmacia

Aptamil 3 sadrži hranjive tvari * poput onih koji se mogu pronaći u majčinom mlijeku (*omega 3 i 6 masne kiseline).

Sadrži i HMO - oligosaharid humanog mlijeka, HMO 3'-GL dolazi iz jedinstvenog (Lactofidus®) procesa proizvodnje.

A dodatak vitamina C i D doprinosi normalnom funkcioniranju imunosnog sustava.

Što nakon 1. godine života ?

Važno je hraniti dijete raznovrsnom zdravom hranom. Stvaranje dobrih prehrambenih navika u ovoj ranoj fazi života pomoći će postavljanju zdrave osnove za život.

Aptamil Kindermilch mlijeko za odrastanje od navršenog 12. mjeseca do treće godine života pruža hranjive tvari koje su važne za zdravi rast i razvoj Vašeg mališana. Šalica Aptamil Kindermilcha dnevno, pripravljenog kao topli ili hladni obrok djetetu daje energiju, bjelančevine, prebiotike i vitamine A, C i D.

 | Author: Pharmacia Foto: Pharmacia

 | Author: Pharmacia Foto: Pharmacia

Važna napomena: Važno je držati se uravnotežene prehrane tijekom trudnoće i nakon poroda. WHO ( Svjetska zdravstvena organizacija) preporučuje isključivo dojenje tijekom prvih 6 mjeseci života i nastavite dojiti što duže.Odluka o uvođenju dodatne prehrane prihvaća se samo prema savjetu medicinskih stručnjaka, na temelju pojedinačnih potreba za rast i razvoj dojenčeta.

Želite znati više? https://pharmacia-laboratorij.hr/proizvod/aptamil-3-pronutra-advance/

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.