Beba Razvoj u 1. godini 20. travnja 2016.

LittleDot aplikacija – dnevnik rasta i razvoja djeteta

little dot
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Predstavljamo vam zanimljivu i korisnu aplikaciju za roditelje i one koji će to tek postati

Predstavljamo vam zanimljivu i korisnu aplikaciju za roditelje i one koji će to tek postati. Aplikaciju je osmislio ugledni zagrebački pedijatar dr. Milivoj Jovančević, a njezino intuitivno sučelje dizajnirano je kako bi roditelji mogli voditi djetetov dnevnik zdravlja te kako bi mogli dobiti korisne informacije o rastu, razvoju, hranjenju, cijepljenju, povišenoj temperaturi...

Njezino intuitivno sučelje dizajnirano je kako bi roditelji mogli voditi djetetov dnevnik zdravlja te kako bi mogli dobiti korisne informacije o rastu, razvoju, hranjenju, cijepljenju, povišenoj temperaturi...

LittleDot obuhvaća 12 točaka za praćenje zdravlja djeteta: hranjenje, spavanje, stolica/mokrenje, bolest, temperatura, lijekovi, rast, cijepljenje, posebni trenutci, zubi, ostalo, liječnik.

Aplikacija će posebno razveseliti roditelje koji redovito vode zabilješke, ili na telefonu ili na papiru, kako bi liječniku tijekom pregleda što detaljnije i točnije mogli opisati tegobe koje dijete ima.

Aplikacija objedinjuje upravo one funkcije u mobitelu koje bi roditelj koristio za zapise te ih stavlja u jedan jednostavni i intuitivni softverski paket. Osim što služi za izradbu zapisa, nudi i pristup korisnim, provjerenim, stručnim i kvalitetnim informacijama.

little dot | Author: Promo Foto: Promo

S pomoću aplikacije roditelj može pohranjivati djetetove fotografije, unositi bilješke i komentare tijekom njegova rasta i razvoja, primjerice kad napravi prve korake, prohoda, izgovori prve riječi i slično. Moguće je bilježiti tjelesnu težinu, temperaturu, datume cijepljenja, pojavu nekih simptoma i vremena njihove pojave, voditi dnevnik dojenja, uzimanja lijeka, izbijanja zubića, odlaska na preglede... Jednom kad se upišu svi potrebni parametri, aplikacija automatski izračunava i indeks tjelesne mase djeteta te pokazuje njegov položaj na preporučenoj krivulji rasta Svjetske zdravstvene organizacije.

Također omogućuje pohranu podataka koje roditelj unese (zamjedbe, nalazi, komentari, galerije slika), čime pruža mogućnost kvalitetnije komunikacije s pedijatrom, ali služi i kao sentimentalni podsjetnik na rano djetinjstvo i razvojni put vašeg djeteta.

Kako bi izbjegli česte posjete liječniku, sve te zabilješke, kao i popratne fotografije, roditelji mogu poslati pedijatru e-poštom, čime se smanjuju gužve i duga čekanja u ambulantama.

Aplikacija omogućava vođenje evidencije za nekoliko djece, tako da roditelji mogu na jednome mjestu uvijek imati dostupnu evidenciju o svemu što je važno za djetetovo zdravlje.

Više informacija pronađite na Facebooku: i web stranici.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, možete se javiti na info mail: info@littledotapp.com ili pošaljite upit u Inbox na FaceBook službenoj stranici.

Aplikacija se može preuzeti putem:

Google Play trgovine: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.morestudio.littledot
i putem iOS app trgovine: https://itunes.apple.com/us/app/littledot-healthy-babygrowth/id904606907

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.