Beba Igre za bebe 06. svibnja 2024.

Uskoro premijera predstave za bebe: 'Bebe su super!'

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Predstava je nastala prema istoimenoj slikovnici Ivane Guljašević Kuman i Brune Kumana, a osmislila ju je i režirala lutkarica i redateljica Morana Dolenc koja ju i izvodi

Predstava Bebe su super! nastala je u sklopu programa Rođeni za čitanje – nacionalni program poticanja čitanja djeci od najranije dobi, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a prema slikovnici Ivane Guljašević Kuman i Brune Kumana. Namijenjena je bebama od 6 mjeseci nadalje.

U fokusu ove predstave je interakcija s djecom pomoću, njima dobro poznatih elemenata, poput kocki za igranje, jednostavnih plošnih lutaka, geometrijskih elemenata, boja itd. Scenografija postaje mjesto susreta likova i mjesto pokazivanja priče. 

Baš poput slikovnice koja nema teksta, nego poziva odrasle da opisuju slike, smišljaju priču, proizvode i imitiraju zvukove, tako izvođačica gradi priču na auditivnim podražajima, uz pomoć glazbe koja podcrtava atmosferu i daje ritam izvedbi, otkrivajući glasove koje spaja u riječi te ih povezuje s likovima.

Na ovom putovanju punom nježnih podražaja, srećemo brojne likove koji grade raznovrsne odnose i reagiraju na prirodne pojave. Tako Puž i Miš postaju prijatelji dok ima Mačka kvari planove.

Premijera će biti izvedena 12.5.2024. u dva termina: u 10 i 12 sati, zbog ograničenog broja gledatelja, na Sceni Ribnjak, Centra mladih Ribnjak, Park Ribnjak 1

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.