Beba Dojenje 31. svibnja 2019.

Nije samo mit: Dojenje i hranjenje na bočicu mogu se kombinirati

1/2
Foto: Avent
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Philips Aventova bočica protiv kolika jednostavna je za uporabu, a poseban ventil AirFree može se koristiti i u ostalim Aventovim bočicama protiv kolika različitih zapremnina te različitih brzina protoka u dudama

Sve mame i svi tate na početku svoje avanture zvane roditeljstvo susreću se s važnim pitanjem o načinu hranjenja svog djeteta. Svi će se složiti da je dojenje najbolji početak za svako dijete jer majčino mlijeko ima nezamjenjivu ulogu u djetetovom rastu i razvoju. Osim što je najzdraviji izbor, dojenje je ujedno i iznimno praktično, jer čini hranu za dijete uvijek dostupnom i prave temperature.

Ipak, koliko god bilo praktično, dojenje sa sobom donosi i određene izazove. Nije ga uvijek lako savladati, može biti i psihički i fizički zahtjevno za majku, ali ostale članove obitelji, a ponekad je i bolno. S pomoću puno upornosti i podrške sve je te izazove moguće savladati, no čak i tad majka ima dodatan izazov pred sobom – dok doji, teško joj je ostaviti bebu na brigu nekom drugom, jer je samo ona može nahraniti. U takvim situacijama u pomoć uskače Philips Avent svojom širokom ponudom bočica linije Natural uz koje je dojenje i hranjenje na bočicu lako kombinirati. Na taj način majka i dalje može iskoristiti koji trenutak za sebe i otići na kavu s prijateljicama, obaviti kupovinu ili jednostavno uroniti u opuštajuću kupku. Hranjenje će za to vrijeme obaviti djetetov otac ili druga bliska osoba, a pritom neće doći do navikavanja djeteta na bočicu nakon kojeg bi odbijalo dojiti.

 | Author: Avent Foto: Avent

U čemu je tajna? U posebnom širokom sisaču koji svojim oblikom imitira majčina prsa te ga tako dijete prilikom hranjenja zahvaća na jednak način na koji bi zahvaćalo dojku. Sisač ima i izuzetno meku teksturu, a fleksibilni spiralni dizajn u kombinaciji s jedinstvenim udobnim laticama omogućava prirodnije hranjenje bez savijanja sisača. Zahvaljujući jedinstvenom obliku bočicu je lako držati, čak i kad su u pitanju dječje ručice. Važno je napomenuti i da su dijelovi bočice kompatibilni s mnogim drugim proizvodima iz Aventove ponude pa je tako, primjerice, bočicu moguće kombinirati s izdajalicom za još brže i jednostavnije hranjenje bebe.

Mnogi će se roditelji prilikom hranjenja na bočicu najviše pribojavati pojave kolika, odnosno grčeva do kojih dolazi najčešće kod djece u starosti od tri tjedna do tri mjeseca. Kolike uzrokuje gutanje zraka prilikom hranjenja koji se kasnije ne izbaci u potpunosti podrigivanjem. Takvi grčevi nisu štetni za bebu, no izazivaju nemir i plač koji onda i roditeljima stvaraju strah, tugu i nervozu.

 | Author: Avent Foto: Avent Sve su bočice iz ponude Philips Aventa posebno dizajnirane kako bi umanjile pojavu kolika, pa tako i bočice Natural čiji je ventil dizajniran je da drži zrak dalje od bebinog trbuščića, smanjujući kolike i neugodu. Ipak, u želji da roditeljima pruže dodatnu sigurnost u sprečavanju grčeva Philips Avent razvio je novu, naprednu bočicu protiv kolika. Njezina je posebnost inovativni ventil AirFree, smješten unutar bočice, koji osigurava da se u dudi bočice zadržava mlijeko, a ne zrak. Zrak se tako drži podalje od bebinog trbuščića, smanjujući kolike, nadutost, bljuckanje i potrebu za podrigivanjem. Čak i kad je bočica položena vodoravno ventil AirFree pomaže u tome da se duda bočice puni mlijekom, a ne zrakom, čineći je tako iznimno pogodnom za hranjenje u bilo kojem položaju.

Philips Aventova bočica protiv kolika jednostavna je za uporabu, a poseban ventil AirFree može se koristiti i u ostalim Aventovim bočicama protiv kolika različitih zapremnina te različitih brzina protoka u dudama. I taj su proizvod, kao i ostale iz Aventovog asortimana, osmislili zdravstveni stručnjaci osluškujući potrebe roditelja, a sve u želji da hranjenje djeteta bude jednostavno i ugodno iskustvo, i za roditelje i za njihove mališane.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.