Beba Dojenje 12. svibnja 2016.

Nezamjenljivo majčino mlijeko: Sve više žena doji

mama majka beba dojenje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mnoge mame dodaju mliječne formule ili meku hranu prije prvih šest mjeseci jer ne mogu dojiti zbog svakodnevnih obaveza ili poteškoća s kojima se suočavaju tijekom dojenja

U usporedbi sa sredinom 90-ih kada je 66 posto majki hranilo svoje bebe majčinim mlijekom, taj postotak se sada popeo na 81, iako samo jedna od sto žena poštuje zdravstvene preporuke da bi dijete trebalo isključivo dojiti u prvih šest mjeseci. Mnoge mame dodaju mliječne formule ili meku hranu prije prvih šest mjeseci jer ne mogu dojiti zbog svakodnevnih obaveza ili poteškoća s kojima se suočavaju tokom dojenja.  

Sedam zabluda zbog kojih majke odustaju od dojenja

Ovi podaci sugeriraju da mnoge žene još uvijek ne dobivaju svu podršku koja im je potrebna tokom kritičnog perioda prilagođavanja. Majkama koje planiraju dojiti potrebna je sva stručna i neosuđujuća podrška

Kako vratiti bebu na dojku nakon bočice?

Dojenje prenosi imunitet majke na bebu, pomažući da se zaštititi od infekcija grudi i uha i ekcema. Studije su pokazale i da pomaže razvoju mozga beba i smanjuje njihove šanse da postanu gojazni kada odrastu.

Majčino mlijeko: najbolja hrana za vašu bebu

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.