Beba Dojenje 02. listopada 2017.

Mliječni bar u kafićima u Zagrebu za mame dojilje

dojenje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U nacionalnom Tjednu dojenja Roda u nekoliko hrvatskih gradova organizira radionice i druženja s ciljem promocije dojenja i pružanja podrške majkama koje doje ili planiraju dojiti

U Hrvatskoj se Nacionalni tjedan dojenja obilježava u prvom tjednu listopada svake godine, a prati temu Svjetskog tjedna dojenja, Podržimo dojenje zajedno.

Roda i ove godine organizira u nekoliko hrvatskih gradova radionice i druženja s ciljem promocije dojenja i pružanja podrške majkama koje doje ili planiraju dojiti.

Rodina Mala škola dojenja

Rodine Male škole dojenja održat će se u Zagrebu, Dubrovniku i Rovinju.

Mliječni bar

Majke dojilje družile su se oduvijek i tako su razmjenjivale iskustvo, učile jedna od druge i usmenom predajom osiguravale podršku. Međutim, u gradu se majke dojilje rijetko okupljaju na javnim mjestima jer nerado doje u javnosti. Breastfeeding cafei organiziraju se već dugo u gradovima Europe kako bi tim majkama pružili utočište i dali im priliku za neposredan razgovor sa savjetnicama.

Susreti su prilika za razgovor s Rodinim savjetnicama, za primanje i pružanje podrške kod dojenja i za probijanje leda kako biste se odvažili dojiti u javnosti. Možete doznati sve o dojenju, o Rodinim aktivnostima, o tome kako se postaje Rodinom članicom ili savjetnicom za dojenje.

Lokacije i vrijeme:

KORICA, Preradovićeva 39, Zagreb: utorak 3. 10. 2017. od 18 do 20 sati

MEMENTO (Bivši Playlife), Vrapče, Bolnička cesta 49a, Zagreb: srijeda 4. 10. 2017. od 10 do 12 sati

Prijavite se za sudjelovanje.

Projekcija filma Mliječna staza - svaka majka ima svoju priču

Mliječna staza je dokumentarni film o stanju dojenja u SAD-u i situaciji u kojoj su se majke našle nakon gotovo stoljeća medicinskih procedura koje su ih odvajale od novorođenčadi odmah po rođenju i medicinskih savjeta koji su uporno majkama slali poruku da njihovo mlijeko nije dovoljno dobro, o najuspješnijoj reklamnoj kampanji u povijesti marketinga - onoj u kojoj su proizvođači zamjena za majčino mlijeko uvjerili majke da dojke zamijene bočicama, o tome kako je dojka seksualizirana i postala objekt požude, a ne simbol majčinstva. Ali, Mliječna staza je i film o ženskoj mudrosti i znanju koje prebiva u svakoj ženi i koja nas poučava kako to znanje osvijestiti i vratiti vjeru u vlastito tijelo. To je film koji nadahnjuje žene i sve one koji vjeruju u žensku snagu i mudrost.

Lokacija i vrijeme: Rodino gnijezdo, Žerjavićeva 10, u petak 5. listopada u 18 sati. Trajanje filma 90 minuta. Ulaz je besplatan.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.