Beba Dojenje 07. kolovoza 2016.

Mama četvero djece iskreno progovorila o odbojnosti prema dojenju

fb
Foto: Facebook/Lacey Nicole Barratt
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Pričanje o negativnostima dojenja, kao i o pozitivnim stranama, dobar je način za poručiti ženama: s vama je sve u redu', rekla je Lacey Barratt i poručila mamama koje imaju poteškoće s dojenjem neka se ne obeshrabre

Lacey Barratt, 29-godišnja fotografkinja porođaja i doula iz Melbournea, ispričala je kako je imala odbojnost prema dojenju. Prema njenom mišljenju o tome se ne govori dovoljno te je odlučila ispričati svoje iskustvo za Daily Mail Australia

'Milijun puta dnevno htjela sam odustati od dojenja'

"Jako ste razdražljivi. Intenzivna frustracija i intenzivna emocionalna zabrinutost. Čim se beba primi za dojku, želite ju otkinuti. Ili je barem meni tako bilo", napisala je u svom blogu. Opisala je jedan događaj kad je ostavila svog jednogodišnjeg sina da vrišti u krevetiću jer nije smogla snage da ga podoji. "Što je više vrištao, sve više sam mu odbijala ponuditi dojku. Toliko mi je postalo mučno da sam sjela u auto i otišla. Bilo je oko tri ujutro", rekla je. 

Lagali su mi da je dojiti lako

Kad se vratila kući, popila je čašu vode i mentalno se pripremila da ga ide podojiti. "Nije bio gladan. Nije uopće jeo. Samo je želio da ga utješim", rekla je nastavljajući kako je dijeljenjem svoje priče saznala da je samo čovjek i nije jedina koja je osjećala odbojnost prema dojenju. 

Nevjerojatne činjenice o dojenju

Mladoj mami to se dogodilo sa troje djece, ali je shvatila što se događa tek nakon što je pričala s prijateljicom. Kad je opisala kako se osjećala, prijateljica joj je rekla da je to odbojnost, neka pije puno vode i izdaja se, ako je potrebno. Saznanje da nije sama, značilo joj je puno. 

Fotografija koja dokazuje nevjerojatnu moć majčinog mlijeka

"Mislim da je pričanje o negativnostima dojenja, kao i o pozitivnim stranama, dobar način za poručiti ženama: s vama je sve u redu. Dojila sam troje svoje djece i svaki put je to bilo novo iskustvo. Odbojnost ne traje zauvijek. Većinom je kratkog vijeka. Niste loša mama ako imate takve osjećaje. U stvari, sasvim ste normalna mama", rekla je i poručila mamama koje imaju poteškoće s dojenjem neka se ne obeshrabre. Odgovarajuća podrška može učiniti veliku razliku. 

'Ne priča se dovoljno koliko dojenje može biti teško'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.