Beba Dohrana 19. siječnja 2017.

Nestle žitne pahuljice za siguran početak dohrane

nestle
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Žitarice su idealna namirnica za siguran početak dohrane zbog velike nutritivne gustoće i niskog alergenog potencijala. Bebi osiguravaju glavne nutrijente u obliku pogodnom za njihove male trbuščiće te omogućavaju siguran prelazak bebe kvalitetnoj svakodnevnoj prehrani

Ništa ne može nadmašiti osjećaj kada vidite kako vaša beba naočigled raste i napreduje. No usporedno s time dolaze mnoge odgovornosti i brige, pogotovo kada je u pitanju prehrana.

Prehrana djeteta u prvim godinama života od iznimnog je značaja za njegov daljnji razvoj, pa osim na zdravlje, neposredno utječe i na njegovu sposobnost komuniciranja, razmišljanja, učenja novih stvari i svijeta koji ga okružuje.

Mali trbuščić bebe ima čak 5 puta veće potrebe za hranjivim tvarima od odrasle osobe, a u periodu između 4. i 6.mjeseca majčino mlijeko postaje nedostatno za pokrivanje rastućih prehrambenih potreba.

Žitarice su idealna namirnica za siguran početak dohrane zbog velike nutritivne gustoće i niskog alergenog potencijala. Brza i laka priprema čini ih popularnim proizvodom, kako kod prehrane djece, tako i odraslih.

Bebi osiguravaju glavne nutrijente u obliku pogodnom za njihove male trbuščiće te omogućavaju siguran prelazak bebe kvalitetnoj svakodnevnoj prehrani.

Zbog važnosti žitarica u prehrani dojenčadi i male djece, bitno je odabrati što kvalitetniji proizvod te pri tome obratiti pažnju na dob djeteta.

U dobi od oko 4 mjeseca, kada je probavni sustav bebe još osjetljiv, uvode se žitarice koje ne sadrže gluten, primjerice kukuruz, riža i heljda.

Nestle žitne pahuljice predstavljaju zdrav, hranjiv i ukusan obrok za svaku dob i potrebu vaše bebe. Za početak dohrane odaberite žitarice bez glutena prilagođene dobi od 4 mjeseca nadalje:

NESTLE SINLAC jedine žitne pahuljice na tržištu koje ne sadrže mlijeko, a pripremaju se s vodom. Idealne su za početak dohrane, a preporučaju se kod djece sklone alergijama jer osim što ne sadrže gluten, ne sadrže ni mlijeko, laktozu i soju. Idealna su kombinacija riže i sjemenki rogača.

NESTLE KUKURUZ žitne pahuljice neutralnog okusa, bez glutena i dodanog šećera, idealne za pripremu samostalnog obroka ili kao dodatak u voćnom ili slanom kašastom obroku.

NESTLE RIŽA, ŠLJIVA, MARELICA žitarice su blagog voćnog okusa, bez glutena i dodanog šećera, a pripremaju se brzo i jednostavno s vodom.

Nestle žitne pahuljice podupiru bebin zdrav rast, kognitivni razvoj i poticanje imuniteta.

Ujedno, osiguravaju idealnu ravnotežu nutrijenata i energije u svakom obroku.

  • Izvor su vitamina i minerala u omjerima prilagođenim bebama i maloj djeci
  • Bez dodanog šećera
  • Bogate vlaknima
  • Sadrže kulturu Bifidobacterium lactis

Probajte ih sve, Nestle sočne, voćne, moćne i lakunoćne žitne pahuljice!

Za male trbuščiće i velike potrebe

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.