Beba Dohrana 29. lipnja 2017.

Mama isprobala jedinstven aparat za pripremu hrane

1/7
Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte iskustvo mame koja je testirala novi uređaj za pripremu hrane Philips Avent 4u1

Kad mi se pružila prilika testirati novi Philips AVENT 4u1 aparat za pripremu hrane za maloga, nisam ni sekunde dvojila da ce mi dobro doći, makar je on odavno u fazi jedenja komada. Ono na što posebno pazim kod njegove prehrane je da su namirnice svježe i obrađene na način da zadrže sve hranjive sastojke. A Philip AVENT 4u1 mi upravo to omogućuje. Kuhanje na pari je najzdraviji način pripreme namirnica, zadrže se svi nutrijenti, a hrana je i dalje ukusna. 

Jednostavnost sastavljanja i korištenja

Svaka žena ima svoj ukus kod uređenja interijera, a posebno pazi kod uređenja kuhinje. Tako sam i ja. Kuhinja je nekako više moja zona nego suprugova, pa je i moja riječ kod uređenja bila zadnja. A Philips AVENT 4u1 svojim minimalističkim dizajnom će se lijepo uklopiti u svaku kuhinju, pa se je tako i u moju. Bijele boje i jednostavnog dizajna ne zauzima puno mjesta na radnoj površini, a usput štedi mjesto zbog svoje multifunkcionalnosti. Neće smetati ni u najmanjim kuhinjama, a u velikima će sjajno upotpuniti prostor. 

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Osobno nisam baš na ti sa sastavljanjem kućanskih aparata i taj dio rado prepuštam suprugu. Ali ovaj uređaj me oduševio svojom jednostavnošću sastavljanja i korištenja. Doslovno u tri klika se spaja (i rastavlja) i to je to. Nema puno filozofije. Glavni spremnik se napuni vodom do određene razine (posebno naznačeni nivoi vodu prema vremenu parenja hrane), u kuhalo se stave kockice povrća (mesa, ribe ili voće) veličine 1 cm, preokrene se kako bi dio gdje izlazi para bio ispod povrća i to je to. Vrijeme parenja ovisi o namirnici.

'Sigurna sam da bi mi uvelike olakšao početak dohrane'

Za mame koje kreću s kašicama, ovo je super aparat! Nakon što se hrana obradi parenjem, spremnik se samo preokrene na stranu da nož dođe dolje, stisne se gumb dva, tri puta (ovisno do koje razine glatkoće kašice se želi doći i ovisni u kojoj je fazi beba s komadićima hrane) i to je to! 

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Ja sam malom pripremala povrće (mrkva, grašak, tikvica i cvjetača) s tjesteninom za večeru i ispalo je savršeno! Niti premekano niti pretvrdo. Inače sam s klasičnim dodatkom za kuhanje na pari stalno morala paziti da se ne prekuha, jer mališa ne voli pregnjecave komade hrane. Takvi mu služe jedino za igru. 

Hrana se parila 20 minuta, a ja sam se za to vrijeme mogla posvetiti drugim stvarima. I kad je bilo gotovo, zvučni signal mi je to dao do znanja. 

Ono što mi se posebno sviđa je doslovno nečujan rad aparata. Ne volim glasne aparate tako da je ovo idealno. Čak i prilikom miksanja ne stvara preveliku buku. Mališa se nije prepao, što znači da je i od njega dobio prolaznu ocjenu! 

Ono u što sam sigurna je  to da bi mi ovo uvelike olakšalo početak dohrane. Definitivno štedi vrijeme jer ne moram nadgledati kada je pojedini komad gotov, a i olakšava kuhanje hrane na nekom putovanju. Iako nikad nisam malenog hranila kašicama, juhe obožava. Pogotovo guste povrtne. Tako da će definitivno imati svoju ulogu u spravljanju hrane i za malenog i za nas. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.