Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 17. prosinca 2021.

Nakon 16 operacija i pet mjeseci borbe s teškim ozljedama, mala Anđela konačno ide kući

Foto: Josip Regović/Pixsell
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Djevojčica Anđela, koja je ljetos teško stradala kad je pala s traktora, nakon pet mjeseci borbe s teškim oštećenjima, čak 16 operacija i višemjesečne rehabilitacije u petak je otpuštena kući iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Anđela je danas ponovno zdrava, pokretna djevojčica, a iza toga stoji tim od 12 liječnika specijalista, eksperata u svojim područjima, iz četiri zagrebačke bolnice: Klaićeve, Vinogradske, Merkura i Dubrave te iz Opće bolnice Josip Benčević u Slavonskom Brodu, koji su u tome pomogli, rečeno je na konferenciji za novinare u dječjoj bolnici u Klaićevoj.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić rekao je kako se radi o izuzetnom medicinskom uspjehu i dugotrajnom i teškom procesu liječenja u kojem je sudjelovao multidisciplinarni tim liječnika i medicinskog osoblja.

Predstojnik Klinike za dječju kirurgiju Stjepan Višnjić je kazao kako je Anđela, koja dolazi iz Bosanskog Broda, zbog teškog stanja nakon nesreće primljena u slavonskobrodsku bolnicu, gdje je zaustavljeno krvarenje te je zbog teških trauma prebačena u Klaićevu.

 | Author: Josip Regović/Pixsell Foto: Josip Regović/Pixsell

Djevojčica je provela na respiratoru 20 dana, u trenutku krvarenja je bila bez pulsa i bez tlaka, vrlo suženog stanja svijesti, imala je velike otvorene rane i brojne fakture, što je 98 posto smrtonosno, rekao je Višnjić.

Imala je teške otvorene prijelome zdjelice i ramena, višestruka, po život opasna, nagnječenja i krvarenja, ozljede mokraćnog sustava, pluća, reproduktivnog trakta te kože, što je zahtijevalo i presađivanje kože i tkiva. Spašavanje je stoga zahtijevalo niz kompleksnih operativnih zahvata i sveobuhvatnu koordinaciju liječnika i medicinskog osoblja pet bolnica, istaknuto je na konferenciji za novinare na kojoj su, prije puta kući, bile Anđela i njezina mama.

Anđela je kazala kako se dobro osjeća i da se raduje odlasku kući  te da su joj najviše nedostajali tata i brat.

Mama Dragana zahvalila je liječnicima na svemu što su napravili u borbi za život njezine kćeri. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.