Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 16. prosinca 2015.

Objavljujete li ovakve fotografije djece?

Olivia Wilde
Foto: Instagram/jlo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Fotografija golog 19-mjesečnog sina glumice Olivie Wilde izazvala je raspravu o tome treba li na Internet stavljati slike gole djece, a glumica je uz objavu napisala: "Goli kauboj (očito neprikladno za one koji nisu svjesni da ljudska bića imaju stražnjicu)"

Glumica iz popularne serije "Dr. House", Olivia Wilde, na Instagramu je objavila fotografiju 19-mjesečnog sina Otisa Sudeikisa i napisala: "Goli kauboj (očito neprikladno za one koji nisu svjesni da ljudska bića imaju stražnjicu)", čime je izazvala raspravu.

"Ova fotografija svidjet će se puno više ljudi nego što biste vi htjeli. Vaše golo dijete nije slika koju biste trebali objaviti na Internetu gdje će ostati zauvijek", jedan je od komentara upućenih glumici.

"Zašto objavljujete gole fotografije svog djeteta? Kad postoji toliko psihopata!", pitao ju je drugi. Neki su napisali da će joj Otis ovo zamjerati kad odraste, ali mnogi glumičini obožavatelji ipak su ovu sliku prihvatili kao i sve druge slike djece koje objavljuju ponosni roditelji.

"Preslatka slika koja prikazuje nevinost djetinjstva. Uživajte u svom djetetu, prebrzo odrastaju", jedan je od podržavajućih komentara.

kupanje kada | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ima li išta loše u zajedničkom kupanju s djecom?

Djeca se ne srame svog tijela i vole se skidati. Sram im nametnu roditelji kroz socijalne norme. Pročitajte što kaže psihologinja i seksualna terapeutkinja Tanja Jurin o tome kako djeca vide svoje tijelo.

No što se tiče objavljivanja fotografija djece na društvenim mrežama,  dr.sc. Tanja Jurin, specijalistica kliničke psihologij kaže da osobno to ne odobrava. "Iako roditelji imaju na to pravo, smatram da je to neki oblik kršenja prava djeteta da samo odluči želi li da im slika bude na internetu", objašnjava.

Zašto dijete pokazuje 'pišu' u javnosti?

Naked Cowboy. (Apparently unsuitable for those unaware that humans have butts)

A photo posted by Olivia Wilde (@oliviawilde) on

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.