Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 26. studenoga 2016.

Dijete satima drži zatvorene oči, slabo priča i ima ispade bijesa

dijete ljuto
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pedijatrica odgovara čitateljici što napraviti kad trogodišnji dječak ne priča, ima ispade bijesa, skriči i drži oči zatvorene po 7 sati, a majka ne želi priznati da nešto nije u redu

Dijete ima skoro tri godine i slabo priča, gotovo ništa, a s druge strane ponavlja muzičke tonove s aaa, zastrašujuće točno. Jedno vrijeme je uz vlastitog djeda držao oči zatvorene satima. Trenutno opet pokazuje te znakove, držao je zatvorene oči od 13 do 20 sati te sve radi tapkajući u krug, kao da je slijepac. Ima napadaje bijesa i skriči kad nešto nije po njegovu, ne možeš mu baš lagano privući pažnju, izbjegava kontakt očima, savija zglobove ruku prema unutra i još mnoge stvari koje mi izgledaju pomalo nenormalne. To nije moje dijete već dijete koje povremeno pričuvam, a njegova mama tvrdi su to faze te se još naljutila kad sam joj rekla da bi bilo dobro ga netko stručan pogleda, u nadi da mu nije ništa. Što vi mislite?

dijete ljuto | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Prema opisu simptoma, dijete apsolutno treba odvesti neuropedijatru i psihologu. Teško je ovako bez pregleda postavljati dijagnozu, ali očito se radi o odstupanju u psihomotornom razvoju. Majci treba još jednom skrenuti pažnju zbog dobrobiti njezina djeteta.

Komunicirajte s bebom, to je temelj psihološkog razvoja

Dijete neprestano vrišti, očajna sam

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.