Vrtić Igre za djecu 27. svibnja 2016.

Slikovnica koja šalje poruku solidarnosti i podrške svima u potrazi za srećom

 Kućica u Ježevu
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Po uzoru na poznate domaće priče, bajke i basne, poput Ježeve kućice, izrađena je knjižica Kućica u Ježevu kojom Ježurka Ježić postaje izbjeglica i migrant u potrazi za sigurnošću. Na svome putu nailazi na brojne poteškoće i dalje sanjareći o domu i zaštiti

Centar za kulturu i informacije Maksimir, u suradnji s Centrom za mirovne studije, organizira predstavljanje slikovnice "Kućica u Ježevu". Pozivaju sve mališane da im se pridruže na livadi pored CKIM-a u subotu 28. svibnja u 11:00 sati.

Dođite i uživajte u čitanju, crtanju i igri!

Slikovnica koju će predstaviti nastala je u okviru neformalnog obrazovnog programa Mirovnih studija Centra za mirovne studije. Po uzoru na poznate domaće priče, bajke i basne, poput Ježeve kućice, izrađena je knjižica Kućica u Ježevu kojom Ježurka Ježić postaje izbjeglica i migrant u potrazi za sigurnošću. Na svome putu nailazi na brojne poteškoće pa i zadržavanje u Prihvatnom centru za strance Ježevo - i dalje sanjareći o domu i zaštiti. Ova knjižica šalje poruku solidarnosti i podrške svima onima u potrazi za srećom u vrijeme rastućih prisilnih migracija i izbjeglištva u cijelome svijetu.

Knjižica je rezultat suradnje polaznika programa Mirovnih studija i studenata predmeta Socijalni dizajn, druge godine diplomskog Studija dizajna u Zagrebu, generacije 2014./2015. godine.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.