Vrtić Igre za djecu 04. lipnja 2014.

Podignuta Zelena zastava u vrtiću Malešnica

vrtić Malešnica
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U dječjem vrtiću Malešnica djeca uče kako razumno postupati s otpadom i kako ga reciklirati. U vrtu djeca siju, sade i kompostiraju. Razumno troše energiju, a s vodom postupaju savjesno. Njihova postignuća nagrađena su certifikatom Eko-škole te im je uručena Zelena zastava - simbol Eko-škole

U Dječjem vrtiću Malešnica provodi se Međunarodni program Eko-škola od 2012.godine. To je jedan od najboljih programa odgoja za okoliš i održivi razvoj koji je namijenjen odgojno obrazovnim ustanovama u svijetu.

U provedbu programa uključeni su djeca, roditelji i djelatnici vrtića. Pokretač eko aktivnosti u vrtiću je interes djece, entuzijazam djelatnika i podrška roditelja.

Djeca uče kako razumno postupati s otpadom i kako ga reciklirati. U vrtu djeca siju, sade i kompostiraju. Razumno troše energiju, a s vodom postupaju savjesno. Vrtić jednom tjedno obilazi Eko patrola koja vodi brigu o potrošnji vode i struje.Svake godine djelatnici vrtića organiziraju niz Eko akcija u koje uključuju i širu društvenu sredinu i gospodarstvenike.

Nagrađeni certifikatom Eko-škola

Odgojno obrazovni proces sustavno je obogaćivan aktivnostima u koje se uključuju znanstvenici poznatih ustanova (Institut za fiziku,Institut Ruđer Bošković,FER...). Postignuća Dječjeg vrtića Malešnica prepoznata su i nagrađena certifikatom Eko-škola koji je uručen ravnateljici Jadranki Filipović na Državnoj svečanosti Eko –škola u Republici Hrvatskoj 16.05.2014. Tom prigodom uručena je i Zelena zastava simbol Eko-škole.

dječji vrtić Malešnica | Author: Promo Foto: Promo

Dana 29.05.2014. u vrtiću Malešnica održana je Svečanost podizanja Zelene zastave. Na svečanosti su bili prisutni: stručna suradnica za Međunarodni program Eko škole gđa. Anita Šetić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Vladimir Andrić, predstavnica Zagrebačkog holdinga –podružnice Čistoća Ivana Jambrešić, ravnatelji vrtića i osnovnih škola koji djeluju u okruženju, roditelji, djeca i djelatnici vrtića. U kratkom programu folklorna grupa Dječjeg vrtića Malešnica predstavila je nekoliko dječjih tradicijskih igara, otpjevala eko himnu "Plave perunike" i ispričala legendu o perunici. U nastavku svečanosti i nazočnosti velikog broja roditelja, djelatnika vrtića i uzvanika, djeca su ispred vrtića podigla Zelenu zastavu –simbol Eko škole.

Odgoj za okoliš i održivi razvoj postao je kultura življenja u DV Malešnica.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.