Trudnoća Trudnica 16. rujna 2016.

Budite oprezni s kozmetikom u trudnoći

trudnica kupaonica ogledalo
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Potrebno je obratiti posebnu pozornost na proizvode koje inače svakodnevno koristite za njegu vašeg lica i tijela

Već znate da je tijekom trudnoće potrebno više pažnje posvetiti svom zdravlju i njezi. Također, od velikog je značaja obratiti posebnu pozornost na proizvode koje inače svakodnevno koristite za njegu vašeg lica i tijela, jer se nikada ne zna kako oni mogu utjecati na vašu bebu. Neki proizvodi sadrže toliko jake toksine koji, iako vašem organizmu ne mogu naškoditi, lako mogu kroz kožu ući u krvotok i tako nepovoljno utjecati na razvoj vašeg djeteta.

Kreme, tonici i masti koje koristite protiv akni i prištića spadaju u proizvode koje morate prestati koristiti tijekom trudnoće. Oni sadrže retinol i salicilnu kiselinu koji mogu imati štetne posljedice.

Domaći recepti protiv strija i ožiljaka

Izbjegavajte i sve proizvode koji imaju jak miris. Kemikalije koje se nazivaju ftalati, a koje se koriste za proizvodnju losiona za tijelo, parfema i mirisnih sprejeva mogu imati negativan učinak na vas tijekom trudnoće. Nevolja je što često nisu navedeni među sastojcima, pa radi preventive izbacite sve mirisne proizvode iz upotrebe.

Je li sigurno bojiti kosu u trudnoći?

Imajući u vidu da su brojne studije pokazale da su radnici u salonima za njegu noktiju skloni različitim oboljenjima kao posljedica svog posla, jasno je da razna isparavanja proizvoda za nokte nisu baš bezazlena. Ako želite trudnoću bez problema, izbjegavajte lakiranje noktiju, a ako je potrebno, sredite nokte u prostoriji s dobrom ventilacijom i koristite lakove i sredstva za skidanje na prirodnoj osnovi.

Protiv strija prirodnim uljima ili kupovnim kremama?

Proizvodi za samotamnjenje sadrže dihidroksiaceton kao osnovni sastojak, čiji efekti na čovjeka još uvijek nisu u potpunosti istraženi. Ipak, postoji mogućnost da se ova kemikalija apsorbira u krvotok, pa je najbolje da ovakve proizvode izbjegavate.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.