Trudnoća 19. srpnja 2022.

Tata se onesvijestio na porodu, a video je u kratkom roku postao viralan

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Tata se onesvijestio prisustvujući rođenju svog djeteta, a video je u jednom danu prikupio više od 8 milijuna pregleda!

Budući roditelji puno čitaju i pripremaju se za dolazak bebe u obitelj. Iako mnogo muškaraca želi prisustvovati porodu i to naposljetku opisuju kao jedno od najljepših i najintenzivnijih trenutaka, ima i onih koji imaju ponešto drugačija iskustva. Jedno takvo iskustvo najbolje je oslikala korisnica TikToka Peyton Stewart kad je podijelila video sa svog porođaja. Naime, njezin partner se onesvijestio dok je ona rađala, a sve je zabilježila kamera. 

Videozapis od 34 sekunde počinje tako što se Peytonin partner naginje na rub njezina kreveta i nekoliko puta duboko udahne. Prolazi rukom kroz kosu i gotovo možete čuti njegov unutarnji monolog kojim se hrabri da ostane pribran.

@peytonstewart That time my boyfriend passed out after I gave birth 😂 #fyp #ohno ♬ Oh No - Kreepa

Dok se naginje kako bi dobro pogledao svoju novorođenu bebu, u očima liječnika i medicinskih sestara vidi se nevjerica. Jedna od sestara mu pokušava pomoći, a on se polagano okrenuo oko sebe tražeći stolicu i pokušavajući ponovno pozornost posvetiti svojoj tek rođenoj bebi. Nakon nekoliko sekundi je klonuo, ali uspjeli su ga uhvatiti i pridržati ga da ne padne, smjestivši ga na stolicu.Peyton je u videu napisala: "Onaj put kad se moj partner onesvijestio nakon što sam rodila" i prikupila više od 8.5 milijuna pregleda u samo jednom danu.

Tata na porodu: da ili ne?

Trebaju li očevi prisustvovati porodu? O ovoj temi se često raspravlja i na našem forumu, a iskustva i mišljenja roditelja su podijeljena. Predsjednicu Hrvatske komore primalja, Barbaru Finderle, pitali smo kakvo je njezino iskustvo - jesu li partneri na porodu više smetnja nego pomoć. "Osobno do sada nisam imala loša iskustva s partnerima i drugim bliskim osobama, dapače, uvijek su bili od pomoći, kako rodilji tako i primaljama.

Preporučila bih svim budućim tatama da prođu kroz takvo iskustvo, jer porođaj je svakako jedinstveno iskustvo za svaku obitelj i često djeluje povezujuće na njezine članove", kaže Barbara Finderle, ali dodaje da je važno da partner ili druga bliska osoba budu adekvatno educirani o porođaju, te da barem u teoriji znaju što mogu očekivati i što se od njih očekuje.

Ključna je dobra priprema

"Ponekad nije lako gledati svoju partnericu koja prolazi kroz trudove, međutim treba shvatiti fiziologiju samog poroda, te znati zašto su trudovi važni. Partneri, u drugu ruku, moraju biti svjesni svojih eventualnih ograničenja i ukoliko im se čini da se ne osjećaju dobro na porodu, uvijek mogu na kratko izaći iz rađaonice, prošetati se i po potrebi vratiti", poručuje Barbara Finderle.

Kakva su vaša iskustva? Podijelite ih s nama u komentarima!

 

Možda te zanima... Novopečene mame vs. mame veteranke: Šaljiv video koji će te nasmijati do suza Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.