Trudnoća 11. ožujka 2022.

Radite li na bebi? Ovi odlični savjeti i trikovi mogli bi vam pomoći

Planiranje trudnoće
Foto: Thinkstock Planiranje trudnoće
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Stručnjakinja za plodnost otkriva koliko je seksa potrebno da zatrudnite, najbolje vrijeme u danu za odnose i kako prepoznati da je tijelo spremno za začeće...

Prirodno planiranje trudnoće zahtijeva jako dobro poznavanje svog tijela, a stručnjakinja za plodnost otkrila je kako povećati šanse za trudnoću na način da ne morate imati spolni odnos svaki dan. Hannah Pearn podijelila je za TheSun korisne savjete za planiranje trudnoće i otkrila kako ćete znati da ste plodni i kada je najbolje doba dana za odnose

 "O reproduktivnom zdravlju treba se raspravljati jednako kao i o bilo kojem drugom aspektu zdravlja, a više znanja u ovom području moglo bi ljudima uštedjeti vrijeme, energiju, novac i živce", rekla je u razgovoru za TheSun.

Hannah je otkrila da su žene najplodnije pet dana nakon menstruacije, ali to može biti bilo kada između dva do deset dana. “Cervikalna sluz je najbolji način da predvidite kada ste najplodniji. Ako imate sklizak, rastezljiv iscjedak, onda ste plodni i veća je vjerojatnost da ćete zatrudnjeti. Nemojte se oslanjati na aplikacije koje će vam reći kada ste najplodniji – mnoge se temelje na algoritmima i ne govore vam uvijek najbolje vrijeme. Vaša ovulacija može mijenjati dan svakog mjeseca i nije uvijek 14., pa ako se oslonite na algoritam, lako je možete propustiti”, objasnila je.

plodni dani Možda te zanima... Plodni dani - kako izračunati trajanje ovulacije? Trudnoća

Rekla je da suprotno uvriježenom mišljenju, ne morate imati odnose svaki dan da biste zatrudnjeli i trebali biste imati odnose prije ovulacije. “Za većinu ljudi dovoljan je svaki drugi dan jer spermiji žive do 72 sata u ženskom reproduktivnom sustavu. Nemojte čekati dan ovulacije da biste imali seks. Čekanje na seks ne čini spermu 'jačom' ili moćnijom", kaže Hannah. 

Jutro je najbolje vrijeme za odnose

A najbolje vrijeme za odnose je odmah nakon što se probudite. Hannah je objasnila: “Seksajte se ujutro kada je testosteron najveći. Neke studije su pokazale da je sperma najkvalitetnija na početku dana. Osim toga, to je dobra prilika da ugodno iskoristite jutro.

Liječnici koji liječe žensku neplodnost tvrde da žene imaju 15 posto veće šanse da zatrudne ako za vrijeme seksa dožive orgazam. Dr. Robert King, koji je napisao knjigu koja sadrži niz znanstvenih činjenica koje se kriju iz ženskog orgazma, tvrdi da u trenutku kad žena doživljava vrhunac jajnici 'usišu' spermij i tako omogućuju uspješniju oplodnju.

“Ne postoji istraživanje koje kaže da je bilo koji položaj u seksu bolji od drugog, stoga radite ono u čemu oboje uživate. Smanjite pritisak i pokušajte se zabaviti”, dodala je stručnjakinja za plodnost. Hannah tvrdi da trudnoća nije samo žensko pitanje: "40 posto problema s plodnošću povezano je s muškim faktorom pa ako odlazite na preglede, svakako pogledajte oba partnera - možete testirati mušku spermu."

Možda te zanima... Ženski orgazam pospješuje šansu za začeće Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.