Trudnoća Porođaj 09. lipnja 2016.

'Tata, brzo slikajte, vaša beba je čudo!'

novorođenče
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Tata je na društvenu mrežu stavio fotografiju koja prikazuje pravo malo čudo. Na porodu mu je doktor rekao neka brzo dođe i slika pupčanu vrpcu vezanu u uski čvor

Tata na društvenoj mreži Imgur stavio je nevjerojatnu fotografiju uz komentar da mu je liječnik rekao: "Požuri tata, slikaj ovo, vaša beba je čudo."  Pupčana vrpca je snop krvnih žila koji povezuje majku i dijete preko posteljice i dijete tako dobiva kisik i hranjive tvari potrebne za razvoj, a ima i ključnu ulogu u otklanjanju otpada.

Pupčana vrpca dovoljno je duga kako se beba u trbuhu može kretati, oko 55 do 60 centimetara. Ako je duža, postoji mogućnost da se omota oko bebinog vrata, ali to ne mora nužno predstavljati opasnost. Ultrazvučnim pregledima se može utvrditi nalaze li se na vrpci čvorovi. Ako je pupčana vrpca vezan u uski čvor, može ometati razvoj djeteta, pa čak i dovesti i do smrti.

Zbog toga je ova fotografija nevjerojatna. Na njoj se vidi čvor koji svrstava bebu u pravo malo čudo!

Nevjerojatna fotografija sa carskog reza - bebini prstići u vodenjaku!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.