Trudnoća Porođaj 07. kolovoza 2023.

Rodila dječaka teškog preko 6 kilograma: 'Nismo očekivali baš ovako veliku bebu'

Foto: Unsplash ; Rođen je dječak težak više od 6 kilograma
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Rođenje djeteta od 6,450 kilograma odjeknulo je puno šire od Gornjeg MIlanovca

U rodilištu gornjomilanovačke bolnice 5. kolovoza rođen je dječak težak više od 6 kilograma. Majka Suzana Kučina (27) iz Gornjeg Milanovca carskim je rezom na svijet donijela sina teškog 6420 grama i dugog 68 centimetara.

Specijalisti ginekologije i porodništva dr. Dragan Perišić i dr. Vladislav Vasić, koji su porodili bebu, kažu da je ovo jedna od najvećih u njihovoj liječničkoj karijeri.

Velika beba Možda te zanima... Prirodnim putem i bez lijekova rodila dječaka teškog skoro 6 kilograma! Trudnoća

- Žena je rodila carskim rezom, znali smo da je dijete veliko, ali nismo očekivali tako veliku bebu. Najvažnije je da je sve dobro prošlo i da su i mama i beba dobro. Prema riječima mojih starijih kolega, u našem rodilištu ovo je najveća beba rođena dosad. Prethodno je dr. Milorad Nikolić porodio mladu mamu iz Ljiga, koja je tada rodila bebu tešku oko šest kilograma, ali ova je za nas ipak mali rekorder jer ima 6,420 kilograma – rekao je dr. Vasić za GMinfo.

- Majka se osjeća dobro, beba također. Inače, ovo joj je treće dijete. Ako sve bude u redu, izaći će iz bolnice za pet dana - kažu iz milanovačkog rodilišta i potvrđuju da se tako velike bebe ne rađaju tako često, piše Kurir.

Možda te zanima... Kako godišnje doba utječe na porođajnu težinu bebe? Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.