Trudnoća Porođaj 05. prosinca 2022.

Fotografija s porođaja koja je ganula tisuće majki: "Moje dostojanstvo je nestalo..."

Foto: Facebook/Jill Krause
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dirljiva fotografija rodilje i medicinske sestre oduševila je mame diljem svijeta

Fotografija koja prikazuje bliskost između medicinske sestre i žene koja je upravo rodila proširila se društvenim mrežama brzinom svjetlosti i u samo nekoliko dana prikupila tisuće lajkova brojnih korisnica koje je scena ganula.

Riječ je o fotografiji uslikanoj nakon porođaja koju je spisateljica i mama četvoro djece Jill Krause odlučila podijeliti sa javnošću. Naime, Jill je iskoristila priliku da se zahvali medicinskim sestrama koje su joj pomagale u tim teškim i osjetljivim trenutcima nakon poroda. 

Fotografkinja Katie Lacer dokumentirala je njezin porod, a između ostalog, uslikala je Jill kako prvi put nakon porođaja ide na wc. Viralna fotografija prikazuje medicinsku sestru kako kleči ispred žene na podu i stavlja joj u gaćice hladne obloge.

Jill je ispod footgrafije napisala emotivnu poruku medicinskim sestrama. "Nikad neću zaboraviti lica medicinskih sestara koje su me pratile do kupaonice nakon svakog poroda. To je bio trenutak kad sam bilo toliko ranjiva, umorna, preplašena i potresena. Moj trbuh se ispuhao, a moje dostojanstvo nestalo je već odavno. Odnosila se prema meni s toliko poštovanja i ljubaznosti."

Dala mi je snagu i potvrdu da imam tuđu pomoć, iako se radilo o samo nekoliko trenutaka u kupaonici, na wc-u, dok mi je pokazivala kako staviti obloge na moje zaprljane gaćice", napisala je.

Njezina objava na društvenim medijima privukla je brojne komentare podrške medicinskim sestrama, a i druge majke ispod fotografije podijelile su svoja iskustva iz bolnice.

"Zauvijek ću pamtiti sestru koja mi je pomogla u tuširanju prvi put nakon porođaja. Krvarila sam i osjećala sam se užasno, ali ona nije ni trepnula. Stalno sam se ispričavala, a ona me je uvjerila da nema nikakvog problema. Nikad neću zaboraviti kako mi je čistila noge i kako sam mislila da je bog upravo na ovo mislio kad je rekao da volimo svoje bližnje", iskreno je napisala svoje iskustvo druga žena.

Možda te zanima... Fotografija ove majke prikazuje kroz što neke žene prolaze nakon poroda Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.