Trudnoća 22. kolovoza 2022.

Mama pokazala neugodnu posljedicu dojenja: "Hoće li se vratiti na staro?"

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama pokazala ekstremnu posljedicu dojenja, a njezina je objava izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama

Tkiva dojke su konstantno izložena različitim razinama hormona estrogena i progesterona. To su hormoni koji se mijenjaju tijekom menstruacije, trudnoće, dojenja, kao i menopauze. Tijekom cijelog života, a posebno tijekom trudnoće i dojenja, veličina i oblik grudi se može značajno promjeniti. 

Popularna influencerica i mama dvoje djece iz SAD-a Bobbi Althoff podijelila je video na TikToku o ekstremnoj nuspojavi dojenja i prikupila je nevjerojatnih tri milijuna pregleda u samo nekoliko dana. Mama je na svom TikToku objavila video u kojem je pokazala koliko joj je jedna dojka veća od druge nakon višemjesečnog dojenja.

Bobbi je potom objasnila da se potrudila izmjenjivati dojke dok je hranila svoju bebu, ali slabija dojka jednostavno nije bila u stanju pratiti puno krupniju "blizanku". "Ova ne može pratiti drugu", rekla je pokazujući na manju dojku. "Izdajala sam se, činila sam sve da je natjeram da proizvodi više mlijeka, ali ona ima stav: 'Ne, hvala, možda ću s tvojim trećim djetetom biti bolja.'"

@bobbialthoff

This is not to deter anyone from nursing, i would do it over and over again a million times no matter how ridiculous i look

♬ original sound - Bobbi

"Hoće li više ikada izgledati 'normalno', kao prije", upitala je zabrinuta influencerica svoje pratitelje, a odgovorile su joj mnoge majke kojima je dojenje također uzrokovalo asimetriju grudi.

Jedan od komentara glasi: "Definitivno se ne govori dovoljno o dojenju ili se govore krive stvari, ono što već svi znamo, da je najkorisnije ili najprirodnije. Ja primjerice nisam znala da jedna dojka može ostati puno manja od druge. Nevjerojatno je da u 21. stoljeću to ne znamo jer nam netko tko je trebao nije to ni spomenuo".

Druge su joj žene odlučile pružiti podršku, ali i riječi utjehe. Mnoge su žene priznale da su i njihove grudi nakon dojenja tako izgledale, no s vremenom su se ujednačile. 

Kakvo je tvoje iskustvo? Podijeli ga s nama u komentarima!

Možda te zanima... Vrijeme izdajanja može utjecati na bebin san zbog razine kortizola u majčinu mlijeku Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.