Trudnoća Liječenje neplodnosti 28. travnja 2021.

Tužna priča koja stoji iza fotografije s ultrazvuka

ultrazvuk spontani pobačaj
Foto: Emily Christine/Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Emily Christine Fauver bila je sa suprugom na ultrazvuku nakon 8 tjedana trudnoće kad je saznala tužnu vijest da je doživjela spontani pobačaj. Na svom Facebook profilu podijelila je svoju bol i patnju te poručila drugim ženama kako nisu same

Kao i većina trudnica, Emily Christine Fauver istražila je sve što je mogla prije nego je otišla na pregled kod svoje liječnice s 8 tjedana trudnoće. Provela je neko vrijeme u potrazi za fotografijama drugih ultrazvuka nakon 8 tjedana trudnoće te je dobro znala što bi je moglo očekivati na pregledu.

Ultrazvuk je izgledao drugačije

Ipak, Emilyin ultrazvuk izgledao je drugačije od onih koje je vidjela na internetu i znala je da je imala spontani pobačaj i prije nego što joj je liječnica to rekla. Većina fotografija s osmotjednog ultrazvuka pokazuju fetus koji je već formiran, ali ona nije vidjela ništa. Nije mogla razabrati oblik svoje bebe, a tehničar koji je radio ultrazvuk bio je jako tih i mirno je napustio sobu. Emily je fotografiju s ultrazvuka podijelila na Facebooku, a ona je ubrzo postala viralna.

Prekrasna uspomena na bebu kojoj nije bilo suđeno

"Poslana sam kući kako bi mi tijelo zacijelilo. Osjećala sam sve, a ništa se nije pokazivalo. Moja liječnica nije me poslala kući bez upozorenja i bila je u pravu u vezi svega. Ali, ono na što me nije upozorila bila je bol koju sam osjetila nakon slomljenog srca i patnje", napisala je Emily na svojem Facebook profilu. 

"Nije mi rekla da će me tijelo tjednima nakon podsjećati na bol koju sam prošla jer će mu toliko dugo trebati da se 'očisti'. Nije mi rekla da ću morati gledati muža kako plače. Nije mi rekla kako će biti teško reći mojoj mami što se dogodilo. Nije mi rekla kako će moje tijelo još tjednima misliti da je i dalje trudno", nastavlja Emily. 

'Tuga nakon spontanog pobačaja ostaje i u novoj trudnoći'

Žene su nepripremljene na fizičke i emocionalne posljedice

Ona nije jedina žena koja je ikada bila u potpunosti nepripremljena na fizičke i emocionalne posljedice koje dolaze s pobačajem, a razlog za to je vrlo jednostavan: o pobačajima se prerijetko raspravlja. Unatoč činjenici da značajni broj trudnoća završi i prije prvog tromjesečja, rijetko kad možemo čuti osobne priče žena koje su pretrpjele gubitak trudnoće. Ovakve priče obično nisu tema televizijskih emisija ili filmova, iako su tisuće hrabrih žena podijelile svoju priču. 

Ja sam majka dvoje djece: jedno spava na nebu, a drugo na meni

To je vjerojatno razlog zašto je Emilyin post podijeljen preko 33.000 puta, a broj i dalje raste. Ona je svoju priču podijelila, ne kako bi postala hit na društvenim mrežama, već kako bi pomogla mnogim ženama da shvate da nisu same

Na samom kraju svoje priče, Emily je napisala: "To je moja nada za vas...Nadam se da se nećete osjećati kao da ste same. Nadam se da ćete si dopustiti plakati. Nadam se da ćete vidjeti svjetlo na kraju tunela. Nadam se da, iako je vaša vjera stavljena na kušnju, da ćete ipak biti jaki. Nadam se da ćete naći svoj mir. Nadam se da vas neće biti strah pokušati probati ponovno. Nadam se da nećete kriviti sebe. Nadam se da će vas vaši prijatelji zagrliti malo čvršće. Nadam se da ćete nekom drugom podariti nadu. Nadam se da ste svjetlost u najmračnijem dobu...I nadam se da ćete slaviti život tog djeteta onoliko koliko ćete slaviti i život sljedećeg djeteta, jer bez obzira koliko kratak život bio, zaslužuje da ga se slavi i svi gubitci trebali bi se oplakivati."

Moja mama izgubila je prvu bebu i borila se da ja dođem na svijet

(PLEASE read before commenting) I had to pee so badly but they wouldn't let me go. They said I needed a full bladder...

Posted by Emily Christine on 17. siječnja 2017

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.