Trudnoća Beba u trbuhu 31. listopada 2016.

Bebe vježbaju izraze lica još u trbuhu

trudnica beba u trbuhu
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Bebe imaju ekspresije lica koje pokazuju bol još dok su u majčinom trbuhu, tvrdi se u novoj studiji

Istraživači s Durham i Lanchester sveučilišta kažu kako je sposobnost fetusa pokazati bol putem facijalne ekspresije dio razvojnog procesa koji pomaže nerođenom djetetu da se pripremi za život nakon rođenja

Bebe u trbuhu već pamte zvukove, ali i jezik

Istraživanje je potpomognuto skeniranjem 15 zdravih fetusa što je pomoglo i liječnicima da utvrde zdravstveno stanje fetusa.

Studija je pokazala da su fetusi sposobni praviti jednodimenzionalne ekspresije u 24. tjednu, poput pomicanja usana kako bi se formirao osmijeh. 6 neobičnih stvari koje radi beba u trbuhu

U 36. tjednu fetus može izvesti kompleksne multidimenzionalne ekspresije, koje mogu biti prepoznate kao iskazivanje bola.

"Pokazivanje boli kod novorođenčadi je od vitalnog značaja, jer na taj način mogu komunicirati i pokazati da osjećaju bol. Naši rezultati su pokazali da zdravi fetusi "uče" facijalne ekspresije prije rođenja. To sugerira da možemo determinirati normalan razvoj facijalnih pokreta, ali i potencijalno identificirati abnormalni razvoj ", rekla je voditeljica studije dr. Nadja Reissland.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.