Školarci Slobodne aktivnosti 29. travnja 2016.

Zabavno-edukativne radionice za djecu na festivalu 'Artikuliranje'

Artikuliranje
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ulični festival 'Artikuliranje', koji se od 28. travnja do 8. svibnja 2016. godine, održava na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu, donosi brojne zabavno-edukativne radionice namijenjene djeci

Jedinstveni kulturno-umjetnički ulični festival Artikuliranje najavljuje svoje drugo izdanje koje nas očekuje od 28. travnja do 8. svibnja 2016. godine, na jednom od najšarmantnijih trgova skrivenog u samom srcu Zagreba, Trgu Josipa Jurja Strossmayera. Ovogodišnje izdanje festivala poseban naglasak stavlja na najmlađe koji će imati priliku sudjelovati u Dječjoj Artikulaciji i brojnim dvosatnim radionicama u organizaciji kreativno-edukativnog portala Djeca.hr. 

Jedna od takvih radionica je Mala škola modnog dizajna gdje će se djeca upoznati s modnim dizajnom i oslikavati bijele majice različitim bojama, a kao uspomenu će oslikanu majicu moći ponijeti sa sobom. Za one koje više zanima ukrašavanje okoliša, predviđena je radionica Street art na kojoj će kredama bojati različite oblike i motive iscrtane šablonom po trgu, a vezane uz djecu, proljeće i grad Zagreb. 

Upoznavanje s glazbom, pisanjem, glumom

Upoznavanje s glazbom na djeci prihvatljiv način, uz pomoć zanimljivih rekvizita odvijat će se na Glazbenoj radionici. Cilj Radionice kreativnog pisanja je aktivirati pripovjedača koji se krije u svakom djetetu te motivirati sve sudionike da pišu o raznim temama kao što su igra, kretanje, proljeće, ekologija i zaštita okoliša i brojne druge. Razne dramske improvizacije i vježbe koje će djeca kasnije moći primjenjivati u igri s prijateljima i obitelji izvodit će se na dramskoj radionici, prigodno nazvanoj Dramaonica

Osim navedenih, mali kreativci moći će sudjelovati i na radionici Moja prva aplikacija gdje će im stručnjaci na razumljiv način objasniti kako se rade mobilne aplikacije, što je sve potrebno za njihovu izradu te razgovarati o njihovim idejama kakvu aplikaciju bi htjeli napraviti te što bi ona sadržavala.  

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.