Školarci Slobodne aktivnosti 13. rujna 2019.

Priče sa stilom: Radionice za djecu o životu u doba renesanse i baroka

Foto: Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Na početku nove školske godine i kurikularne reforme, Muzej za umjetnost i obrt u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba i uz potporu Ministarstva kulture, pokrenuo je multidisciplinaran muzejsko-književno-kazališni program Priče sa stilom

Priče sa stilom zamišljene su kao interdisciplinaran muzejsko, književni i kazališni pristup koji publici približava umjetničke stilove gotike, renesanse i baroka u likovnim umjetnostima i književnosti u Stalnom postavu Muzeja za umjetnost i obrt i Gradskoj knjižnici.

Centralno događanje svakog mjeseca je Stilski četvrtak u Muzeju za umjetnost i obrt koji se održava u stalnom postavu Muzeja u dvoranama gotike, renesanse i baroka, ovisno o razdoblju koje se obrađuje.

Dodatnu atrakciju za publiku predstavlja dramsko uprizorenje odabranog književnog djela pojedinog stilskog razdoblja u izvedbi kazališne družine Rebel pod umjetničkim vodstvom glumca i redatelja Mirana Kurspahića.

Slijedi razdoblje renesanse i baroka

Prve priče sa stilom održale su se 9. rujna edukativno-kreativnom radionicom Priče sa stilom – Gotika: vitraji od papira u prostoru Gradske knjižnice, a prvi Stilski četvrtak održan je 12. rujna u dvorani Gotika Muzeja za umjetnost i obrt.

Razdoblje renesanse bit će obrađeno kroz edukativno- kreativnu radionicu 30. rujna u 17 sati u Gradskoj knjižnici te 10. listopada u dvorani Renesansa Stalnog postava MUO uz dramsko uprizorenje odabranog teksta iz Sna Ivanjske noći Williama Shakespearea.



Razdoblje baroka bit će obrađeno kroz edukativno- kreativnu radionicu 28. listopada u 17 sati u Gradskoj knjižnici te 7. studenog u dvorani Barok Stalnog postava MUO uz dramsko uprizorenje odabranog teksta iz Život je san Pedra Calderón de la Barce.

Radionice su besplatne i namijenjene su svim uzrastima, a prethodne prijave nisu potrebne.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.