Školarci Slobodne aktivnosti 24. rujna 2018.

Plesni studio Edite Cebalo nudi program za djecu svih uzrasta

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako želite da vašem djetetu ples bude izvor zadovoljstva i oblik rekreacije, onda ga upišite u Plesni studio Edite Cebalo

Plesni studio Edite Cebalo je prvi plesni studio koji je obuhvatio djecu svih uzrasta, mladih i odraslih te im ponudio rekreativni pristup plesnoj umjetnosti. Njihovi najmlađi polaznici imaju tri, a najstariji 75 godina. Plan je koncipiran po školskom sustavu rada, što znači da se stalno širi iz godine u godinu. Određene dobne skupine su raspoređene po stupnjevima znanja tj. polaznik svake sljedeće školske godine prelazi u viši razred.

Plesni studio Edite Cebalo ima dugu tradiciju, počeo je s radom 1984., te je oblikovao stotine djece kroz ples, a njeguju više plesnih izričaja. 

  • Ritmiku i ples za predškolsku djecu - plesna aktivnost najprimjerenija djetetu predškolske dobi, zbog toga je ritmika i najraširenija plesna tehnika među djecom od treće do šeste godine. Plešući ritmiku razvijaju se djetetovi bazni elementi: sluh, ritam, snaga, brzina, spretnost, plesnost i koordinacija.
  • Klasični balet za djecu i odrasle - u Studiju djeluje pet početnih i naprednih grupa grupa klasičnog baleta, mogu plesati učenici osnovne i srednje škole te odrasli. Početne grupe klasičnog baleta održavaju se vikendom u jutarnjim satima. Nastava klasičnog baleta se izvodi uz klavirsku pratnju korepetitora u mekanim i špic papučicama.
  • Jazz dance - može se vježbati na tri razine: početna, srednja i napredna. S polaskom u prvi razred osnovne škole dijete može početi plesati jazz dance, a osnovnoškolski polaznici dijele se na u dvije skupine.
  • Hip hop - čitava tehnika hip-hopa izražava bunt mladih prema različitim sferama života, zato je hip-hop plesna tehnika trenutno najpopularniji oblik plesne rekreacije mladih.
  • Orijentalni ples
  • Mtv comertial

Elementi, intenzitet i način izvođenja ovih plesnih tehnika prilagođeni su dobi i rekreativnim potrebama polaznika. Zadatak ovih vježbi je poboljšati koordinaciju, razviti osjećaj za ritam, podići mišićni tonus te nadasve zadovoljiti potrebu za kvalitetnim oblikom kretanja. Dijete će u ovim programima dobiti informaciju o pravilnoj prehrani, ophođenju prema okolini te steći kulturu življenja. Djetetova pripadnost takvoj grupi je vrlo važan čimbenik u stvaranju socijalno osviještenog i samostalnog čovjeka.

Treninzi se održavaju u Medulićevoj br. 30 u Zagrebu i u Pučkom učilištu u Zaprešiću. Upisi su u tijeku radnim danom od 16 do 21 sat i subotom od 10 do 14 sati. Otvoreni besplatni sat klasičnog baleta održat će se u petak, 14. rujna, od 9.30 do 11 sati i u nedjelju, 16. rujna, od 17 do 18 sati. Otvoreni besplatni sat orijentalnog plesa je 16. rujna od 18 do 19 sati. 

Više informacija potražite na web stranici Plesni studio Edite Cebalo i Facebook stranici

 | Author: Promo Foto: Promo

 | Author: Promo Foto: Promo

 | Author: Promo Foto: Promo

 | Author: Promo Foto: Promo

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.