Školarci Slobodne aktivnosti 10. rujna 2013.

Odvedite dijete na najpametniji piknik u gradu

Znanstveni piknik
Foto: Znanstveni piknik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kako dešifrirati tajno pismo i što rade CSI internetski istražitelji? Otkrijte odgovore na ova i još mnoštvo sličnih pitanja na Znanstvenom pikniku u nedjelju, 15. rujna u zagrebačkom parku Boćarskog doma

Izradite čudnovatog robota ili svoj vlastiti model dinosaura. Otkrijte imate li šanse postati članom posade svemirskog broda ili se poigrajte s Robonovom, robotom koji pleše! Ovo je tek kap u moru uzbudljivih radionica koje vam je pripremila ekipa Znanstvenog piknika koji se u nedjelju, 15. rujna drugu godinu održava u zagrebačkom parku Boćarskog doma.

Od 10 do 20 sati na otvorenoj lokaciji biti će smješteno preko 20 punktova na kojima će više od 40 sudionika iz Hrvatske i svijeta svojim nastupima biti dio bogatog i inspirativnog programa koji na zabavno-interaktivan način, objedinjuje kemiju, fiziku, matematiku, biologiju, geologiju, psihologiju i druge znanstvene discipline. Znanost u formi piknika savršena je forma koja pogađa pravu srž sadržaja – druženje i zabavu, a ove godine organizatori su, pored ostalog programa pripremili zaista široku lepezu interaktivnih radionica za sve uzraste - od 3 do 93 godine.

Znanstveni piknik idealna je prilika za vas, vaše prijatelje i djecu, da na jedan dan otkrijete zabavnu stranu znanosti i budete dio prave znanstvene čarolije! Ponesite svoje najdraže grickalice, spalite ih na Znanstvenom pikniku i izračunajte njihovu kalorijsku vrijednost. Budite dio testiranja kandidata za zapošljavanje za radna mjesta na međuzvjezdanom svemirskom brodu. Surfajte na vlastitim moždanim valovima ili se poigrajte s Robonovom, robotom koji pleše.

Znanstveni piknik, robonova | Author: Znanstveni piknik Foto: Znanstveni piknik

Saznajte kako radi Van de Graafov generator, napravite bateriju od krumpira ili pravi mali grad svjetlosti. Crtajte po mlijeku, stvorite dugu u epruveti i natjerajte špagete da plešu. Napravite vulkan, lava lampu ili svog ljigavca. U Baltazargradu izgradite i zasadite svoju vjetrenjaču, sudjelujte u izradi pravog malog uspješnog hranidbenog lanca na livadi parka ili krenite na glazbeno putovanje svijetom koje će vam pokazati načine na koji se glazba stvara uz pomoć – ustiju i ruku!

Za radionice zatvorenog tipa potrebna je prijava

Većina radionica otvorenog je tipa, no za neke od njih potrebno je prijaviti se unaprijed putem online obrasca koji je otvoren do 13. rujna. Požurite se jer je interes velik, a broj mjesta ograničen. Na radionicama zatvorenog tipa od online CSI istražitelja naučit ćete o zaštiti djece na internetu, prva radionica koja će imati dio za roditelje i posebno za klince.

Klinci će se moći vratiti u prošlost kako bi stvorili vlastite modele dinosaura ili fosila. Za ljubitelje SF-a tu su čak dvije radionice koje otvaraju vrata u svijet robotike odgovarajući na pitanja - što je robot, kako radi te kako ga naučiti da radi točno ono što mi želimo? Moći ćete složiti bateriju iz voća, igrati se Indiane Jonesa i naučiti kako dešifrirati tajno pismo ili saznati zašto je kristal izvana simetričan i kako izgleda iznutra.

Park Boćarskog doma u nedjelju, 15. rujna bit će mjesto događanja pregršt šarenih, zabavnih, intrigantnih pokusa, nevjerojatnih činjenica, fantastičnih izložaka, predstava i radionica. Na vama je samo da izaberete nešto iz bogatog programa i postanete dio najzabavnijeg piknika ove jeseni! Ulaz je besplatan!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.