Školarci Slobodne aktivnosti 11. kolovoza 2021.

Zašto bi tvoje dijete trebalo pogledati ovaj genijalan film?

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Djeca više od svega vole druženje s roditeljima, a zajedničko provođenje vremena povezat će i učvrstiti cijelu obitelj, a djeci će dati uspomene za cijeli život

Ljetni praznici traju već neko vrijeme i djeca su slobodna od školskih obaveza, ali i razdoblje najveće zabave, poput cjelodnevnog kupanja i igre na plaži, brzo se može pretvoriti u dosadu. I u današnje vrijeme velikog izbora zanimacija svaka mama s vremena na vrijeme iz dječjih usta čuje: "Mama, dosadno mi je". Djeca više od svega vole druženje s roditeljima, a zajedničko provođenje vremena povezat će i učvrstiti cijelu obitelj, a djeci će dati uspomene za cijeli život.

Roditelji mogu predložiti i organizirati zajedničke aktivnosti, ali važno je dopustiti djetetu da sudjeluje u odabiru. Između naših pet prijedloga možeš odabrati aktivnosti koje će zadržati pažnju tvojih mališana, a da je prilagođena njihovim sposobnostima i dobi.

1. Razgledavanje grada

Godišnji odmori za većinu roditelja ipak traju kratko, a ako tvoja djeca također većinu ljeta provode kod kuće ili ako ove godine nemate prilike ići na more ili otputovati, zašto ne biste krenuli u otkrivanje svog mjesta? Pješice, autom ili još bolje - na biciklima, pokaži djeci sve nepoznate i poznate kutke vašeg mjesta, možda i neka posebna mjesta u gradu za koja te vežu uspomene iz djetinjstva. Ispričaj djeci kako je bilo i kako je grad izgledao kad si odrastala, a vjerojatno ćeš i sama otkriti nešto novo. Ponekad ljudi godinama i desetljećima žive u nekom gradu, a nikad ne posjete zanimljiva mjesta u istom. Ako ste na moru, u planinama ili na selu, također možeš organizirati zajedničku vožnju biciklom ili šetnju i otkrivati čari mjesta u kojem se nalazite.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

2. Kreativne aktivnosti

Djeca uglavnom vole crtati, slikati, izrađivati stvari. Organiziraj obiteljsku kućnu likovnu radionicu, zajedničko izrađivanje nakita, ukrasa od cvijeća ili oslikavanje kamenja koje ste skupili na plaži i donijeli ih kući. Radove možete izložiti i napraviti mini izložbu. Oslikano kamenje možete koristiti kao držače za papire po kući ili ih pokloniti baki, djedu i rođacima. Odlična ideja je i izrada obiteljskog spomenara. Za razliku od albuma fotografija u koje stavljamo samo fotografije, u spomenar možete lijepiti što god želite, ukras koji je dijete izradilo, dječje crteže, ulaznice za kino i predstave, pisati zanimljive informacije o djeci kao što su visina, ako imate kućnog ljubimca možete upisivati i informacije o njegovom dolasku u obitelj... Spomenar je neprocjenjiva uspomena koju ćete zajedno prolistati svake godine i prisjećati se divnih trenutaka.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

3. Piknik u vrtu, dvorištu ili dnevnoj sobi

Ljeto donosi pregršt toplih i sunčanih dana, a i toplih večeri idealnih za provođenje vremena na otvorenom. Napravi piknik u vrtu ili dvorištu, a ako nemate vrt, piknik možete lako organizirati na balkonu ili u dnevnoj sobi! Dovoljna je velika prostirka ili deka za pod, zabavno je nabaviti i šator ili ga napraviti od plahti, baš onakav kakav smo radili kad smo bili djeca. Možete i zajedno pripremiti hranu i grickalice, jer i zajedničko kuhanje zbližava obitelj, a djecu uči temeljnim vještinama. Za vrijeme piknika organizirajte lov na skriveno blago u vrtu, dvorištu ili u kući. Ako ste sportska obitelj, organizirajte male Olimpijske igre u vrtu, a za više umjetničke obitelji, alternativa je obiteljsko natjecanje u pjevanju, plesanju ili pantomimi. Glavno je da se dobro zabavite!

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

4. Posjet životinjama - ZOO vrt ili farma na selu

Posjet zoološkom vrtu prava je avantura za mališane jer na jednom mjestu mogu vidjeti raznolike životinje, od najvećeg slona do najmanjeg merkata. A djeca koja žive u gradu nemaju prilike uživo vidjeti domaće životinje poput krava, svinja, kokoši pa je odlična ideja otići na seosko imanje koje omogućava posjete. Tamo će mališani imati priliku i hraniti životinje i možda vidjeti mladunčad u njihovom prirodnom okruženju. Kod kuće možete razgovarati s djecom o životinjama i prirodi, a ako imate vrt ili dvorište, možete zajedno izraditi kućicu za ptice.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

5. Gledanje filmova

Nakon intenzivnih dana ispunjenih fizičkim aktivnostima najbolja aktivnost za odmor i opuštanje svakako je zajedničko gledanje animiranih filmova. Odaberi filmove koji nose pozitivne poruke kao što je predivna pustolovna avantura Divlji Spirit, to je priča o temperamentnoj djevojčici koja se sprijatelji s divljim konjem imena Spirit. 

 | Author: Promo Foto: Promo

Djevojčica Lucky Prescott nikad nije upoznala svoju mamu Milagro jer ju je izgubila još kad je bila beba. No temperamentna djevojčica jako je slična svojoj mami koja je bila neustrašiva jahačica kaskaderka iz Miradera, gradića na Divljem zapadu. Lucky je odrasla na istočnoj obali sa svojom tetom, maminom sestrom Corom, a kako je pretjerala s opasnim nestašlucima, teta je odlučila preseliti se natrag u Miradero gdje živi Luckyn otac Jim. Lucky u početku nije oduševljena životom u uspavanom malom gradiću, ali sve se promijeni kad upozna divljeg mustanga Spirita i sprijatelji se s jahačicama Abigail i Pru. Kad bešćutni kauboji odluče uhvatiti Spirita i njegovo stado kako bi ih prodali u zatočeništvo i teški rad, Lucky krene u veliku avanturu kako bi spasila konja koji joj je dao osjećaj slobode i svrhe te joj pomogao da otkrije vezu s majkom i meksičkim nasljeđem.

Nakon filma možete zajedno razgovarati o zanimljivim trenucima iz ove predivne priče o neraskidivom prijateljstvu, odanosti i ljubavi koja će se najviše svidjeti djevojčicama, ali i svoj djeci i odraslima koji vole životinje, a posebno konje i jahanje, a kroz koju ćete uživati u slikama divljeg Zapada.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • illuminati667

    Join the great Illuminati today and become rich and famous. Are you seeking for wisdom and knowledge? Are you a business Man / woman, Pastor, politician, musician, doctor, footballer, student? Do you want to be a famous artist or an actor (e tc) and you want to be rich, powerful and famous in the world? Join the Illuminati New World Order and let you dreams come through, become a member today and receive the sum of 3 million euros ever week with a car whatsapp +12536174810 (chiefpriest666@gmail.com)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.